Kjetils Bussreiser i Norge vinner Guldbussen

Årets Guldbuss tilldelas Kjetils Bussreisers ägare och grundare: Kjetil Aasberg. Som 20-åring köpte Kjetil sin första buss och grundade därmed Kjetils Bussreiser i Skotterud i Norge. Idag, 28 år senare, är Kjetils Bussreiser etablerad som en av Norges största turistbussarrangörer, med ett 150-tal arrangerade resor per år.

Kjetil, som fortsatt kör många av sina resor själv, har varit kompromisslös i att alltid leverera högkvalitativa produkter med stor värme och en hög servicenivå.

En turistbussresa är mycket mer än transport, boende, arrangemang och guide. Att resa med buss är att uppleva saker tillsammans med andra, som skapar en gemenskap utöver det vanliga. Det förstod Kjetil från start. Därför serverar han t.ex. alltid en ”kake” vid första kaffestoppet. Kakan, som alltid bakas av hans mor, är mer än bara god. Kakan blir en samlingsplats där resenärerna träffas och lär känna varandra. Efter första pausen, består resan inte av individer utan av en grupp. Magin, passionen och värmen som levereras i kakan skapar det. Kjetil och hans medarbetare, inte minst hans mor Annie, har visat varför turistbussresan är unik i sitt slag.

Varje år anordnar Kjetil en så kallad hemlig resa. Årets resa kostar 15 000 kr och sålde slut på mindre än en vecka. Kundförtroendet är m.a.o. på topp. Kjetils person, och kanske även kakan som hans mor alltjämt bakar, är en del av det.

Guldbussens hederspris
Guldbussens hederspris tilldelas en person som har gjort väsentliga avtryck under många år å turistbussbranschens vägnar. Årets hederspris tilldelades Toni Schönfelder. Toni har ALLTID haft branschens bästa för ögonen och inte minst ett gigantiskt hjärta och patos för det lilla turistbussföretagaren. Få har betytt så mycket för branschen och tomrummet som han lämnar efter sig, när han nu slutar med ålderns rätt, blir både stort – och inte minst – lite tråkigare.

Guldbussen delades ut i Göteborg den 15/3 på RK’s TUR; RK Travel Groups årliga branschträff, som samlar hela branschen. Juryn bestod av alla säljare på RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen. Syftet med priset är att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra.