På denna resa upptäcker vi både Bosnien & Hercegovina och det omfamnande grannlandet Kroatien. Bosnien & Hercegovina är kanske inte lika välkänt som sitt grannland, men här finns betydande historia och en storslagen natur som präglas av gröna berg och slingrande floder.

Under vår veckolånga vistelse gör vi en rad intressanta utflykter, t.ex. till staden Mostar med sin berömda bro över floden Neretva. En dag tar vi färjan till den medeltida ön Hvar i Kroatien där vi kan njuta av sol och bad eller bara sitta ner vid hamnen och njuta. Följ med till ”Pärlan vid Adriatiska havet”, Dubrovnik, som anses vara en av Europas vackraste städer med sin berömda stadsmur från 1100-talet.

Vi passar även på att ta oss till Peljesachalvön som är känt för sina mussel- och ostronodlingar. Förutom dessa delikatesser finns det även många vinodlingar på ön och vi får såklart provsmaka både havets läckerheter och vinerna som kommer härifrån.

Vi bor bra på 4-stjärniga Grand Hotel Neum i Neum, beläget vid den 24 km långa kuststräckan som är landets enda kontakt med Adriatiska havet.

Alla rum har balkong & havsutsikt och välkomstdrink ingår!

Prisexempel

  • 7 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Grand Hotel Neum i Neum
  • busstransfer Dubrovnik-Neum t/r och för utflykter enligt program
  • lokalguide i Mostar, ca 1,5 timma
  • lokalguide i Dubrovnik, ca 2 timmar
  • utflykt till Hvar inkl. färjeöverfart och lokalguide heldag
  • utflykt till Peljesac-halvön inkl. båttur med ostronprovning ombord och besök på vingård med provsmakning
Nettopris/person i dubbelrum 22–29/9 och 29/9–6/10 2019
Skicka förfrågan