Från Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Trondheim och Helsingfors tar Norwegian oss direkt till Krakow, där vi stannar tre nätter på centralt hotell. Stadskärnan är inte så stor och många platser nås till fots. Tillsammans med en lokalguide utforskar vi det medeltida torget Rynek Glowny som ligger i hjärtat av Gamla stan och där kan vi ta en promenad genom tyghallen Sukiennice. Under vår vistelse upptäcker vi Krakow med omgivningar och hinner med både ölprovning och gemytlig middag i gamla stan. Utforska gärna på egen hand de judiska kvarteren Kazimierz som med sina slingrande gator, spännande affärer och mysiga kaféer och barer blivit Krakowbornas favoritplats.

Valbara arrangemang:

Wieliczka saltgruvor
Wieliczka saltgruvor är en världsattraktion som ligger ca 15 km söder om Krakows centrum. Saltgruvorna har varit i drift utan avbrott i mer än 700 år och under årens gång har gruvarbetarna byggt fantastiska saker i salt, t.ex. en underjordisk kyrka med många detaljer. Vi går ca 2 km innan turen avslutas vid museet där en hiss tar oss upp till markytan igen. Hissen är en s.k. arbetarhiss, trång och mörk, men tar bara ett par minuter.

Auschwitz-Birkenau
Auschwitz och grannlägret Birkenau ligger 6 mil österut, 2 km ifrån varandra. Tyskarna hann inte riva lägren, varför de idag utgör ett mycket autentiskt och hemskt minnesmärke över förintelsen. Det tar 1–1 ½ timma att köra hit från Krakow och med lunch tar besöket nästan en heldag. Vi ordnar detaljer som t.ex. lokalguide och entré.

Vin – en ny lockelse i Polen
Är du ute efter en ny anledning att besöka Krakow? Tycker du om vin? Då är ett besök på en vingård i utkantvingården Srebrna Gora något för dig. Detta är Polens näst största vingård (drygt 12 hektar) och den har anor som går flera hundra år tillbaka i historien. 2008 återupptogs vinproduktionen och nu har även allmänheten möjlighet att besöka denna vackra plats. Kombinera gärna ett besök med middag på Restaurang Da Pietro i Gamla stan, där man har komponerat en 3-rätters meny med polska viner i fokus.


Prisexempel

  • 3 x övernattning, varav 1 x halvpension och 2 x frukostpension, på 3-stjärnigt hotell med promenadavstånd till Gamla stan
  • transfer flygplats-hotell t/r
  • lokalguide i Krakow, ca 3 timmar (stadsrundturen görs till fots i Gamla stan)
  • lunch inkl. ölprovning
  • middag på restaurang i Gamla stan
  • halvdagsutflykt med guide för rundvisning och buss till ett av följande alternativ: Auschwitz-Birkenau, Wieliczka saltgruva eller till en vingård för vinprovning
Nettopris/person i dubbelrum 27/10-7/12 2019
Skicka förfrågan