Halvvägs mellan Barcelona och den franska gränsen hittar vi en av pärlorna längs Costa Bravas kust, Tossa de Mar. Staden har varit en mötesplats för konstnärer från hela världen och konstnären Marc Chagall gav den namnet ”Det blå paradiset”.

Tossa de Mar har anor från 1100-talet och staden har smala, krokiga gränder och charmiga små hus. I centrum ligger många kaféer, restauranger och små butiker. Gamla stan, ”Vila Vella”, ligger på en liten halvö och är definitivt värd ett besök. Den muromgärdade stadsdelen bjuder på fantastiska vyer ut över Medelhavet.

Under vår vecka i Tossa de Mar bor vi på Hotel GHT Costa Brava. Härifrån kan vi lätt promenera runt i staden eller ner till den fina sandstranden. Givetvis gör vi också utflykter och framför allt rekommenderas:

Ett besök i Barcelona där vår lokalguide tar oss på en rundtur i buss innan vi får tid att strosa och njuta av folklivet, en god café con leche och givetvis shopping.

En tur till den Unesco-skyddade provinshuvudstaden Girona. Här besöker vi den mäktiga katedralen där stora delar av säsong 6 av Game of Thrones spelades in.

Vinområdet Emporda erbjuder goda viner och vi gör en utflykt till en av vingårdarna samt den gamla fiskebyn Palamos. Här får vi tid för lunch och shopping på egen hand.

Prisexempel

  • 7 x övernattning inkl. halvpension och turistskatt på 3-stjärniga GHT Costa Brava i Tossa de Mar
Nettopris/person i dubbelrum 11/9–31/10 2019
Skicka förfrågan