En resa till Provence och den underbara kusten väster om Cannes. Vi bor i gemytliga Saint-Aygulf och gör utflykter till både exklusiva kustorter och idylliska landsbyar. Under vår resa får vi bl.a. uppleva Frankrikes Venedig, Europas Grand Canyon och konstnärsbyn Mougins.

Dag 1. Ankomst till Saint-Aygulf
Saint-Aygulf ligger väster om Cannes och här bor vi på Van der Valk Hotel, bara ett stenkast från den lilla stranden. Under vår vistelse ingår gemensamma middagar på hotellet.

Dag 2. Lyxiga Port Grimaud & Saint-Tropez
Vi följer kustvägen söderut och passerar Sainte-Maxime innan vi når Port Grimaud. Den lilla hamnstaden i Saint-Tropezbukten är en modern stad som byggts med Venedig som förebild och där alla hus har en egen båtplats. Husen är byggda i gammal provencalsk stil och är förbundna med ett nätverk av kanaler och broar. Vi gör en båttur på kanalerna och får höra historien om denna fascinerande stad.

Under eftermiddagen återvänder vi hemåt och besöker jetsetorten Saint-Tropez som är en exklusiv samlingsplats för filmstjärnor, kungligheter och andra celebriteter. I den lilla hamnen ligger lyxyachter sida vid sida och i de smala gränderna finns de eleganta butikerna.

Dag 3. Grasse, Mougins & Cannes
Vår dag inleds med ett besök på den anrika parfymtillverkaren Fragonard i Grasse, de franska parfymernas okrönta huvudstad. En guide visar oss runt i parfymeriet och berättar om tillverkningen. Vi besöker sedan konstnärsbyn Mougins vars äldsta kvarter är belägna på en hög kulle och nås efter en kort promenad, alt. med lokalbuss. Mougins förknippas ofta med gastronomi, konst och kultur. Stjärnkrögaren Tore Wretman levde här och det var i Mougins som Pablo Picasso dog 1973.

På vägen hem gör vi ett eftermiddagsbesök i filmstaden Cannes och följer sedan kustvägen till vårt hotell.

Dag 4. Ledig dag i Saint-Aygulf
En dag med vila och tid över för egna upplevelser, kanske lockar ett besök på stranden.

Dag 5. Marknadsbesök & vinprovning
I Saint-Aygulf och grannorten Saint-Raphaël arrangeras flera marknader. Under förmiddagen besöker vi en av marknaderna innan vi fortsätter till vingården Chateau Vaudois som ligger vackert bland kullarna nordväst om Saint-Aygulf. Vi får en presentation av vingården och deras verksamhet samt får prova tre viner. Tillsammans avnjuter vi även en gemensam picknicklunch.

Dag 6. Gorges du Verdon, Europas Grand Canyon
Ca 9 mil norrut ligger nationalparken Parc Naturel Régional du Verdon. Här finns bl.a. den sagolika kanjonen Gorges du Verdon som kallas Europas Grand Canyon. Floden Verdon har skurit sig ner ca 700 m genom kalkstensbergen. Det smaragdfärgade vattnet i botten av kanjonen omges av frodig växtlighet.

En lokalguide följer med oss under dagen och visar oss de bästa guldkornen i området runt Gorges du Verdon. Här finns flera vackra byar och hänförande utsiktsplatser.

Dag 7. Hemresa
Fyllda av upplevelser lämnar vi Provence och reser till Nice där vi tar flyget hem.

Prisexempel

  • 6 x övernattning inkl. halvpension på Van der Valk Hotel Saint-Aygulf
  • båttur på kanalerna i Port Grimaud
  • guidad visning på Fragonard i Grasse
  • vinprovning av tre viner och picknicklunch på Chateau Vaudois
  • lokalguide för rundtur i Gorges du Verdon, ca 8 timmar
Nettopris/person i dubbelrum 30/4–6/5, 9–15/5, 29/9–5/10 och 11–17/10 2020
Skicka förfrågan