Kombinera landsbygd, höga berg och hav och upplev det genuina Italien. Frascati ligger i området Castelli Romani söder om Rom och är känt for sina vita viner. Här finns många vackra slott och villor som t.ex. Villa Aldobrandini. Abruzzo har mycket vacker, orörd natur och i regionen ligger flera stora nationalparker. Här finns Apenninernas högsta topp och ca 10 mil österut ligger kusten med milslånga sandstränder. På landsbygden odlas vin och oliver i mängder.

Dag 1. Ankomst till Rom
Ankomst med flyg till Rom och busstransfer till Frascati och Hotel Villa Mercede. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Frascati & vingårdsbesök
Under förmiddagen har vi egen tid i Frascati och kan strosa bland affärer, restauranger, glassbarer och vinkällare. På eftermiddagen åker vi till vingården Casal Pilozzo. Här får vi en rundvisning och går in i de långa grottorna där gårdens vin lagras. Vi provar fyra viner tillsammans med lite kallskuret och njuter av utsikten mot Rom.

Dag 3. Till Giulianova i Abruzzo
Vi lämnar regionen Lazio och beger oss mot Abruzzo. På vägen passerar vi imponerande bergsmassiv och flera byar. Tunnlarna är många och långa, den längsta är ca 1 mil och går under Gran Sasso massivet. När vi kommer fram till kusten och Giulianova checkar vi in på Hotel Cristallo som blir vår hemvist i fem nätter.

Dag 4. Egen tid i Giulianova & olivoljeprovning
Vårt hotell ligger utmed strandpromenaden i Giulianova och här är det perfekt att promenera eller cykla på en av de cyklar som man kan låna på hotellet. Eller kanske lockar ett dopp i Adriatiska havet? Stadens gamla stadskärna, Centro Storico, ligger på höjden alldeles ovanför kustsamhället. Den hurtige tar sig upp för trapporna, men det går även att ta buss eller taxi.

På eftermiddagen åker vi till en olivgård i Tortoreto. Efter en rundvandring på gården provar vi olika olivoljor med lite tilltugg bestående av bröd och lokala produkter. Vi får även lära oss hur oliverna skördas och pressas till den uppskattade olivoljan.

Dag 5. Klosterbesök & lunch på Trabocco Punta Cavalluccio
Denna dag åker vi söderut längs kusten. Vi gör ett kort besök på klostret Abbazia di San Giovanni in Venere och fortsätter sedan till Trabocco Punta Cavalluccio, en fantastisk liten fiskrestaurang som är byggd på pålar i vattnet. Den här sortens restaurang är typisk för just denna del av Italien och kuststräckan kallas Costa dei Trabocchi. Vi serveras en avsmakningsmeny baserad på dagens fångst av fisk och skaldjur, och vin från trakten ingår.

Dag 6. Vandring & vackra vyer vid Campo Imperatore
Nu är det dags att ge sig upp i bergen. Vi åker till Campo Imperatore där det finns flera vandringsleder med varierad längd och svårighetsgrad att välja mellan. Det finns också möjlighet att ta linbanan upp eller ner för de som vill. Utsikten är fantastisk! Vid fint väder kan vi se Corno Grande, 2 912 m och den högsta toppen på Gran Sasso. Det går också bra att bara njuta av utsikten, ta en kaffe i baren och besöka det gamla hotellet där Mussolini satt fången 1943.

Dag 7. Egen tid i Giulianova
Vi har hela dagen fri för egna upplevelser.

Dag 8. Hemresa från Rom

För den vandringsintresserade gruppen kan en vandringsguide bokas till för dag 6 och resan skräddarsys med fler fina vandringar i området.

Prisexempel

  • 2 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Hotel Villa Mercede i Frascati
  • 5 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Hotel Cristallo i Giulianova
  • ¼ flaska vin och ½ flaska vatten ingår vid middagarna på hotellen
  • buss flygplats-hotell t/r och under utflykterna
  • besök på vingård i Frascati inkl. vinprovning med tilltugg
  • besök på olivgård i Abruzzo inkl. olivoljeprovning med tilltugg
  • lunch inkl. fritt vin på Trabocco Punta Cavalluccio i Fossacesia
Nettopris/person i dubbelrum 12–19/5, 22–29/9 och 29/9–6/10 2020
Skicka förfrågan