När man pratar om mat och vin hamnar Italien alltid i topp och det italienska köket kännetecknas allmänt av enkelhet och fina råvaror. På den här resan får vi själva stå i köket och tillaga vår egen middag under en matlagningskurs. Vi bor i Frascati i området Castelli Romani, ett par mil sydost om Rom. Frascatis historia går tillbaka till romarnas tid och här finns många vackra villor från 1500- och 1600-talet. Staden är känd för sitt vita vin som görs av malvoisiedruvan som växer på Albanobergens sluttningar. Utöver vinprovningar och matlagning ägnar vi en dag åt Roms myllrande folkliv och historiska minnesmärken.

Dag 1. Flyg till Rom & buss till Frascati
Ankomst till Roms flygplats, därefter busstransfer till Hotel Villa Mercede i Frascati och gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Vingårdsbesök på Casal Pilozzo
Idag gör vi ett besök hos Antonio på vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på kullarna i den lilla staden Monte Porzio Catone. Här får vi en rundtur, provsmakar vinerna och äter en lättare lunch i de vackra omgivningarna.

Dag 3. Heldagstur till Rom
Alla vägar bär till Rom sägs det ju och just idag får vi uppleva denna fantastiska stad. Vår lokalguide möter upp på morgonen och det blir en panoramatur genom Rom till historiska platser och minnesmärken, bl.a. Forum Romanum, Colosseum, Capitolium, Fontana di Trevi, Pantheon och Spanska trappan. Passa på att strosa runt på egen hand eller ta en espresso och bara njut av stunden.

Dag 4. Avkoppling & vinprovning
Idag finns tillfälle att koppla av på hotellet. Varför inte ta ett dopp i utomhuspoolen eller promenera och njuta av det vackra området? Under eftermiddagen tar vi oss till Cantina il Pergolato där en vinprovning med både rött, vitt och mousserande vin med tillhörande tilltugg väntar i deras vinkällare. Kvällen avslutas sedan med gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Matlagningskurs
Idag får vi själva stiga in i det italienska köket och tillaga vår egen middag på hotellet. En matlagningskurs står på programmet där vi under köksmästarens vägledning lotsas genom de olika stegen och hur vi ska hantera de lokala råvarorna för bästa slutresultat. Minimum 30 gäster.

Dag 6. Hemresa
Vi åker buss till Roms flygplats och reser vidare hemåt.

Prisexempel

  • 5 x övernattning, varav 4 x halvpension och 1 x frukostpension, på 4-stjärniga Hotel Villa Mercede i Frascati
  • busstransfers enligt program
  • vingårdsbesök på Casal Pilozzo inkl. vinprovning och lättare lunch
  • stadsrundtur i Rom med svensktalande lokalguide inkl. whispers, ca 3 timmar
  • besök i vinkällaren på restaurang Cantina il Pergolato inkl. vinprovning och tilltugg
  • matlagningskurs på hotellet inkl. råvaror samt vin och vatten
Nettopris/person i dubbelrum 1–31/5 och 1–30/9 2018
Skicka förfrågan