Vid foten av de mäktiga Kaukasusbergen ligger landet med världens äldsta tradition av vinproduktion, och med en befolkning som betraktar kärleken till både mat och dryck som en oskiljaktig del av deras nationella identitet. Lägg därtill en vild och dramatisk natur, samt en spännande och rik historia, så har du Georgien – en nära nog komplett destination!

Dag 1. Flyg till Tbilisi

Dag 2. Tbilisi
Vi anländer till Georgiens huvudstad tidigt på morgonen och åker till vårt hotell för frukost. Efter en stunds vila samlas vi för lunch och en stadsrundtur. Via den dramatiskt placerade Metekhi-kyrkan letar vi oss in bland smala kullerstensgator och pittoreska hus i gamla Tbilisi. Rakt ovanför tronar fortet Narikala, vars murar bjuder på magnifika vyer över staden. På kvällen avnjuter vi en välkomstmiddag.

Dag 3. Utflykt till Uplistsikhe & Mtskheta
Nordväst om Tbilisi ligger lämningarna efter det fascinerande Uplistsikhe – en av de äldsta städerna i Georgien, som en gång inhyste uppemot 20 000 invånare i bostäder uthuggna direkt ur berget. Vi äter lunch hos en av landets mest hyllade vinproducenter och provar också några av deras utsökta viner. Eftermiddagen ägnar vi åt att utforska staden Mtskheta med kulturskatter som Jvariklostret och Svetitskhoveli-katedralen. Gemensam middag i Tbilisi.

Dag 4. Sighnaghi & till Telavi
Efter frukost checkar vi ut och reser mot den bördiga Alazanidalen, känd för sin naturliga skönhet, rika historia och inte minst för sina ädla drycker. Vi stannar till för en rundtur i den befästa bergsstaden Sighnaghi, även kallad Kärlekens stad. Här smakar vi också några av områdets delikata viner och äter lunch. Därefter väntar ett besök på det välbevarade 1800-talsgodset Tsinandali, f.d. residens åt en prins tillika nationalhjälte och älskad poet. I provinshuvudstaden Telavi checkar vi in och äter middag på vårt hotell.

Dag 5. Utflykt till Alazanidalen
På morgonen får vi en spännande inblick i regionens matkultur, då vi besöker Telavis färgsprakande mat- och kryddmarknad. Dagen fortsätter med en rundtur i Alazanidalen och vi bekantar oss med 1500-talsborgen Gremi och det spektakulärt belägna klostret Nekresi. Till lunch blir vi hembjudna till en bondefamilj som lär oss lite lokal matlagningskonst. Dagen avrundas med en spännande vinprovning i orten Qvareli, följt av middag på vårt hotell.

Dag 6. Gomboripasset & till Tbilisi
Vi åker tillbaka mot huvudstaden, via det vackra Gomboripasset. Längs vägen bevistar vi ruinerna efter det historiskt viktiga fortet Ujarma. Vid ankomst till Tbilisi äter vi gemensam lunch, varpå eftermiddagen och kvällen är fri.

Dag 7. Egen tid i Tbilisi
Idag utforskar vi staden på egen hand och samlas igen för gemensam avskedsmiddag. Alternativt kan vi denna dag göra en utflykt till David Gareja, ett imponerande klosterkomplex med anor från 500-talet, inhyst i grottor i bergen mellan Georgien och Azerbajdzjan.

Dag 8. Hemresa

Prisexempel

  • engelsktalande guide under hela resan
  • 2 x övernattning inkl. frukostpension på 4-stjärnigt hotell i Tbilisi
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärnigt hotell i Telavi
  • 2 x övernattning inkl. frukostpension på 4-stjärnigt hotell i Tbilisi
  • 3 x middag på restaurang i Tbilisi
  • 5 x lunch enligt program
  • busstransfers och entréer enligt program
Nettopris/person i dubbelrum 1/4–31/5 och 1/9–31/10 2019
Skicka förfrågan