Att sakta glida fram på ett flytande hotell på någon av Europas floder är det perfekta stressfria resandet. Njut av en avkopplande vistelse ombord med hemtrevlig stämning, samtidigt som vi kryssar förbi vackra naturscenerier och besöker intressanta platser. Vid de många strandhuggen går vi iland i centrum och gör spännande besök i städer och byar. Europas mest betydelsefulla floder. Vinbergen, borgruinerna och skogarna bjuder på en kombination av njutning och aktiviteter som ger minnen för livet.

Dag 1. Ankomst till Strasbourg
Vi börjar vår resa i charmiga Strasbourg som brukar kallas Europas huvudstad med tanke på Europaparlamentet, samtidigt som det är huvudort i Alsace. Strasbourg är mest känt för sin katedral och för korsvirkeshusen i La petite France där fiskare och garvare bodde förr. Vi gör oss hemmastadda i våra bekväma hytter innan vi välkomnas av kaptenen med besättning och äter middag med fransk touch ombord. Varje kväll erbjuds kvällsunderhållning efter middagen.

Dag 2. Strasbourg – Koblenz
Dagen tillbringar vi ombord medan MS Lafayette seglar nedför Rhen. Vi passerar förbi Mainz, den mytomspunna Loreleiklippan, Marksburg och Stolzenfels slott innan vi når Koblenz och Deutsches Eck. Passa på att ta en kvällspromenad till minnesplatsen för Kejsar Wilhem I, som enade Tyskland, belägen precis där floderna Rhen och Mosel möts.

Dag 3. Koblenz – Rüdesheim
På morgonen ser vi fästningen Ehrenbreitstein från båten. Den har varit militär knutpunkt och gjorde Koblenz till en blomstrande stad. Under dagen njuter vi på soldäck och den ena vackra vyn med borgruiner och vinberg avlöser den andra. I Rüdesheim går vi iland mitt i centrum. Staden erbjuder spännande viner, mekaniska musikinstrument, Rüdesheimer Kaffee, Asbach Uralt och kanske en tur i linbanan upp till Niederwalddenkmal ovanför vinfälten. Kvällen tillbringar vi bland vinrestaurangerna utmed byns smalaste gata Drosselgasse. Här råder typiskt tyskt gemyt – mycket folk, stämning och musik. Ein Prosit der Gemütlichkeit!

Dag 4. Rüdesheim – Speyer alt. Mannheim
Under tidig morgon seglar vi förbi Wiesbaden och Worms mot Speyer, känd för sitt teknikmuseum och domkyrkan som finns med på Unescos världsarvslista. Här kan vi passa på att följa med på en extra utflykt till Drottning Silvias födelsestad Heidelberg innan vi äter galamiddag sista kvällen ombord.

Dag 5. Hemresa från Strasbourg
Under natten seglar vi till Strasbourg där vi äter gemensam frukost innan det är dags att säga adjö till vårt fartyg för denna gång.

Kryssningen kan med fördel kombineras med ett par dagar i Alsace eller Moseldalen. Rhen är en av många trevliga flodkryssningar i vårt breda utbud. Fråga oss gärna om fler alternativ, t.ex. Donau, Rhône, Seine, Duoro eller de ryska vattenvägarna från Moskva till St Petersburg.

© CroisiEurope (MS La Fayette på Rhen)

Prisexempel

  • kryssning 4 nätter enligt program med CroisiEuropes MS La Fayette inkl. helpension (från middag dag 1 till frukost dag 5)
  • dryck ombord all inclusive, undantaget single malt, champagne och vissa viner
Nettopris/person i dubbelhytt utsides på huvuddäck 22–26/10 2019
Skicka förfrågan