Upplev norra Wales med sin fängslande natur och några av Englands mest intressanta historiska städer. Vi rör oss i miljöer där fästningar och borgar ligger utspridda bland grönskande kullar och besöker klassiska sevärdheter. Shakespeares Stratford-Upon-Avon, Beatles’ Liverpool med det rustika Albert Docks området, Churchills Blenheim Palace och charmiga Chester är några av höjdpunkterna.

Dag 1. Flyg till London & besök på Blenheim Palace
Efter ankomst kör vi nordväst för att besöka Blenheim Palace, ett av Englands största och mest välbesökta barockslott och med en vacker trädgård. Här föddes Winston Churchill, premiärminister i England på 40- och 50-talet. Vidare genom grevskapet Oxfordshire till Shakespeares Stratford-Upon-Avon för övernattning.

Dag 2. Shakespeare & gladiatorer i Chester
Efter frukost besöker vi Shakespeares födelsehus, beläget i stadens centrum. Här ligger även hans skola samt huset han bodde i under vuxen ålder. Vidare mot Chester, en av Englands äldsta städer och som grundades av romarna. Vi guidas i staden av en ”äkta” gladiator! Här bor vi i två nätter.

Dag 3. Utflykt till Liverpool
Idag gör vi en heldagstur till Liverpool, belägen vid floden Mersey norr om Chester. Förr en industri- och hamnstad, nu en hip och modern kulturstad med flera utmärkta museer. Vi gör en stadsrundtur och besöker det populära museet The Beatles Story.

Dag 4. Till Llandudno i Wales
Strax västerut från Chester breder Wales ståtligt ut sig. Wales är fortfarande relativt outforskat av oss skandinaver, men här finns mycket att uppleva. Vi besöker staden Conwy, där den berömda och historiskt viktiga fästningen är en del av stadsmuren. Här finns också Storbritanniens minsta hus, absolut värt ett foto!

Vi kommer till kuststaden Llandudno som blir vår bas för tre nätter. Om tid ges, kan den som vill se vackra vyer åka berömda Great Orme Tramway, den enda kvarvarande kabelspårvägen i Storbritannien.

Dag 5. Skiffermuseet & Snowdonia National Park
Idag besöker vi Skiffermuseet i orten Llanberis och får en inblick i hur viktig produktionen av skiffer har varit för Wales. Vi åker även med tåg genom Snowdonia National Park, världsberömd för sin vackra natur. Nationalparken erbjuder vandring, cykling och andra aktiviteter.

Dag 6. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
Självklart kan vi inte hoppa över ett fotostopp i den lilla orten med namnet Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch! Vi besöker även staden Caernarfon och dess berömda fästning från 1200-talet alternativt gör ett besök i vackra Bodnant Gardens. Vidare mot Portmeirion, en annorlunda by som är byggd i italiensk stil av en excentrisk arkitekt. Byn är som ett litet museum och avsedd att besöka, inte att bo i. Men här finns restauranger, affärer och byggnader i glada färger och med vacker utsmyckning.

Dag 7. Hemresa från London

Prisexempel

 • 1 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Stratford-upon- Avon
 • 2 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Chester
 • 3 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Llandudno
 • buss under resan
 • entré till Shakespeares födelsehus
 • lokalguide i Chester, ca 2 timmar
 • lokalguide i Liverpool, ca 3 timmar
 • entré till The Beatles Story i Liverpool
 • entré till Conwy castle
 • entré till Skiffermuseet i Llanberis
 • tåg i Snowdonia
 • entré till Caernarfon castle alternativt Bodnant Gardens
 • entré till Portmeirion
Nettopris/person i dubbelrum 1/4–31/5 och 1/9–31/10 2019
Skicka förfrågan