Ett besök i hamnstaden Stralsund är som att resa bakåt i tiden. Den vackra och välbevarade hansastaden står på Unescos världsarvslista och bjuder på en stämningsfull julmarknad, vackert inramad i en romantisk miljö.

Julmarknaden sträcker sig från den festligt dekorerade Alter Markt med sitt gotiska rådhus, förbi färgglada köpmannahus till Neuer Markt. Ett måste är att besöka bodarna under de väldiga valven i rådhuset där konsthantverkare och konstnärer ställer ut sina verk till allmän beskådan och försäljning. Här njuter vi av härliga dofter från brända mandlar, bratwurst och glühwein.

Tillsammans med en lokalguide promenerar vi förbi många av de historiska byggnaderna, t.ex. Mariakyrkan med sitt 100 m höga torn och som på sin tid var en av världens högsta byggnader. Stralsunds kyrkor, kloster och det imponerande rådhuset är alla byggda i rött tegel och väl värda att beskåda. På många platser i Gamla stan upptäcker vi minnen från den svenska storhetstiden.

Stralsund erbjuder stora upplevelser i behändigt format och i hjärtat av staden hittar vi det mesta på bekvämt gångavstånd. För den som är extra shoppingsugen finns dessutom flera köpcentra med ett brett utbud.

(Prisexempel med reservation för ändring av period då datumen för nästa års julmarknad ännu inte är fastställda.)

Prisexempel

  • båtresa med Scandlines Gedser- Rostock t/r
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Arcona Baltic i Stralsund
  • lokalguide i Stralsund, ca 2 timmar
Nettopris/person i dubbelrum 27/11–21/12 2019
Skicka förfrågan