Under fyra välfyllda, men inte stressiga, dagar besöker vi två nordiska huvudstäder och kopplar av ombord på DFDS moderna fartyg. Vi kryssar från Oslo till Köpenhamn t/r och bor en natt i Köpenhamn – allt till ett mycket förmånligt pris!

Dag 1. Från Oslo till Köpenhamn med DFDS
Vi reser till Oslo och Norges huvudstad har mycket att visa upp, t.ex. Vigelandsparken som stoltserar med mer än 200 konstverk över människans liv från födelse till död. Operahuset i italiensk marmor reser sig i hamnen likt ett isberg och från taket får vi en fin blick över stadskärnan och Holmenkollen med hoppbackarna. Här byggdes världens första hoppbacke 1892 och 2011 byggdes den senaste skapelsen inför Skid-VM.

Kl. 16.30 avgår DFDS fartyg och vi seglar genom Oslofjorden innan det är dags för middag i bufférestaurangen 7 Seas. Lite senare blir det dans till orkester i nattklubben för de som önskar, kanske lite shopping eller tid att umgås över en drink i någon av barerna.

Dag 2. Köpenhamn
Vi startar med frukostbuffé och kl. 09.45 är fartyget iland. Under vår dag i ”Dronningens by” Köpenhamn kan vi gå på museum eller ströva omkring på Ströget och shoppa. De som väljer en kanaltur får se staden från vattnet, det nya Operahuset och den Lille Havfruen.

På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell där vi ska bo en natt. Middag äter vi på egen hand och Köpenhamn har ett stort urval av restauranger inom gångavstånd. Besök t.ex. Ködbyen med matmarknader, hål-i-väggen-restauranger och trendiga barer, eller Nörrebro som är en kombination av gammalt och nytt och danska mattraditioner som gifter sig med internationella smaker.

Dag 3. Från Köpenhamn till Oslo med DFDS
Efter frukost har vi möjlighet att fortsätta utforska Danmarks huvudstad, ta en promenad i fristaden Christiania, besöka Nordens största akvarium den Blå Planet eller varför inte Köpenhamns Zoo?

Under eftermiddagen är det dags att gå ombord på DFDS fartyg som avgår till Oslo kl. 16.45 och nu finns det tid för shopping. Eller varför inte besöka Red & White Winebar och avnjuta en vinprovning där en sommelier guidar oss genom olika viner? Det finns också en relaxavdelning med poolområde ombord. Avslutningsvis äter vi en 2-rätters middag tillsammans i restaurang Blue Riband.

Dag 4. Oslo – hemorten
Efter en god natts sömn vaknar vi upp samtidigt som fartyget seglar in i den vackra Oslofjorden. Vi njuter av en god frukost innan det är dags att köra av och bege oss mot hemorten.

Fartygsbild © DFDS

 

Reseförslag

  • båtresa med DFDS Oslo-Köpenhamn inkl. halvpension t/r
  • 1 x övernattning inkl. frukostpension på 3-stjärnigt hotell i Köpenhamn
Skicka förfrågan