Ett av de bästa sätten att uppleva Madeira och dess fantastiska natur är till fots. Bergssluttningar och dalgångar är som ett grönt hav av blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar, och här vandrar vi bl.a. längs levadorna. Levadorna är öns bevattningskanaler, byggda för att leda vatten från områdena i mitten av ön där det regnar mest. Madeira har ett behagligt subtropiskt klimat där dagstemperaturen i t.ex. mars ligger på ca +19° med ungefär åtta soltimmar per dag.

Dag 1. Flyg till Funchal
Flygresa till denna portugisiska ö som ligger utanför Marockos kust i Atlanten, ca 50 mil norr om Kanarieöarna. Transfer och incheckning på vårt hotell.

Dag 2. Referta Castelejo
Vår skandinavisktalande vandringsguide tar oss med på denna enkla och härliga promenad längs gamla vägar. Här ser vi bönderna odla sin mark och hinner även beundra några av byarna på norra kusten. (Svårighetsgrad 2, lätt promenad i ca 2 timmar. Ca 5,5 km.)

Dag 3. Ponta de São Lourenço
Idag kommer vi till några av de finaste klipporna på Madeira. Vandringen följer Ponta de São Lourenço, den östligaste udden på Madeira, och uppkallad efter karavellen som seglades av João Gonçalves de Zarco, en av de tre upptäckarna av ön. (Svårighetsgrad 3, ca 4 km under 2,5 timma och ev. ca 4 km retur.)

Dag 4. Egen tid

Dag 5. Vale Paraíso
En promenad längs Levada Serra do Faial som är över 100 år gammal. Vi börjar i Vale do Paraíso och avslutar i Rochão. Längs vägen ser vi odlade terrasser, dramatiska trädgårdar och den vackra utsikten över byn Camacha. En underbar promenad och en höjdpunkt på vår resa! (Svårighetsgrad 2, lätt promenad i ca 2,5 timma. Ca 5,5 km.)

Dag 6. Caldeirão Verde
Vi börjar vid Queimadas pensionat och vandrar längs Levada of Caldeirão Verde, som tar oss västerut genom ett smaragdgrönt paradis. Strax efter starten får vi en fantastisk utsikt över byarna långt nedanför. Vi kommer fram till ett vattenfall och går sedan genom några korta tunnlar, innan vi når det majestätiska vattenfallet Caldeirão Verde. (Svårighetsgrad 3, ca 13 km under ca 4,5 timma.)

Dag 7. Fri dag och avskedsmiddag
Under vår sista kväll tillsammans äter vi avskedsmiddag på en av Funchals genuina restauranger. Vi serveras en specialitet från inlandet, espetada, ett meterlångt grillspett som tillagas över öppen eld och serveras hängande från taket eller i särskilda ställningar som placeras ut på borden. Dessutom bjuds vi på sång och dansunderhållning.

Dag 8. Hemresa

Prisexempel

  • 7 x övernattning, varav 6 x halvpension och 1 x frukostpension, på 4-stjärnigt hotell i Funchal
  • transfer med buss och engelsktalande lokalguide flygplats-hotell t/r
  • välkomstdrink på hotellet
  • 4 x vandring enligt program inkl. buss, picknick-lunch och skandinavisktalande vandringsguide
  • avskedsmiddag med underhållning på restaurang i Funchal
Nettopris/person i dubbelrum vid utresa 12/3 2019
Skicka förfrågan