Följ med på en kryssning längs Nordamerikas östkust. Men innan dess – ett par dagar i världsmetropolen New York awaits! Royal Caribbeans kryssning tar oss sedan till Bar Harbor i New England, en pittoresk stad med fyrar och skaldjursrestauranger. Vi utforskar också Kanadas maritima provinser New Brunswick och Nova Scotia. Vår resa går i maj då hummersäsongen startat i staterna norr om New York.

Dag 1. Ankomst till New York
Vid ankomst till New York väntar vår buss som tar oss till hotellet på Manhattan.

Dag 2. Guidad tur i New York
Tillsammans med vår svensktalande lokalguide utforskar vi The Big Apple under ca 6 timmar och ser flera kända sevärdheter. Vi börjar med Upper West Side, Columbus Circle och Harlem för att sedan åka söderut längs Central Park och se lite av Times Square. I Midtown gör vi ett stopp för fika eller snabb lunch och fortsätter sedan söderut förbi Empire State Building, stadsdelarna Greenwich Village och Soho innan vi gör nästa stopp vid Battery Park. Här får vi en fin vy över Frihetsgudinnan och Ellis Island.

I mån av tid åker vi även till de östra delarna av Manhattan som ligger vid East River och får bl.a. se South Street Seaport, Brooklyn Bridge och FN byggnaden. Resten av eftermiddagen är fri för eget program.

Dag 3. Mer av New York
Dagen är öppen för att utforska New Yorks restauranger, museer, shopping, musikaler, parker och sevärdheter. Se sid 7 för förslag på arrangemang som passar bra att göra i grupp, t.ex. en guidad promenad på spektakulära High Line eller en vandring genom Greenwich Village med smakprov i delikatessbutiker. För kvällen lockar t.ex. Broadways musikaler – kontakta oss för mer info och reducerade priser.

Dag 4–10. På kryssning
Vi lämnar hotellet på förmiddagen och åker till kryssningsterminalen i Cape Liberty. Här checkar vi in på Royal Caribbeans fartyg Adventure of the Seas som blir vårt hem under 6 nätter. Ombord erbjuds mängder av aktiviteter och på kvällarna kan vi se underhållning i världsklass. Vi njuter av god mat och service på hög nivå.

Resrutt: Cape Liberty, New Jersey – till havs – Bar Harbor, Maine – Saint John, New Brunswick – Halifax, Nova Scotia – till havs – Cape Liberty, New Jersey.

Dag 11. Hemresa
Väl framme i Cape Liberty på morgonen väntar vår buss som tar oss till flygplatsen.

Tillkommer: flygresa Skandinavien – New York t/r inkl. flygskatter, fr. SEK 5 900.

 

Prisexempel

  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på 4-stjärniga Westgate New York Grand Central på Manhattan
  • 6-nätters kryssning med Royal Caribbeans Adventure of the Seas inkl. helpension, skatter, hamnavgifter och dricks, start 15/5 2020
  • busstransfers enligt program dag 1, 2, 4 och 11
  • svensktalande lokalguide i New York, ca 6 timmar
Nettopris/person i dubbelrum/dubbelhytt insides vid utresa 12/5 2020
Skicka förfrågan