Upplev den gröna öns båda huvudstäder och Irlands fantastiska natur med vidsträckta hedar och en dramatisk kust. Spännande historia, gyllene dryck och fina sevärdheter gör gruppresan nästintill komplett.

Dag 1. Dublin
Vi anländer till Dublin och får tillsammans med en lokalguide en känsla av staden. Här finns en uppsjö av trevliga upplevelser, t.ex. Trinity College eller en provsmakning hos Guinness, Jameson eller Teeling.

Dag 2 & 3. Belfast
Efter frukost reser vi till den nordirländska delen av ön och huvudstaden Belfast. På vägen kan vi stanna vid linnefabriken Thomas Ferguson Linen och det kungliga slottet Hillsborough Castle & Gardens. Under våra två dagar i Belfast har vi gott om tid att uppleva stadens alla ”måsten”. På Titanic museet får vi ta del av lyxskeppets historia och känna av livet ombord med hjälp av filmer, interaktiva skärmar och rekonstruerade miljöer. Här lägger vi gärna ett par timmar och museet som öppnade 2012, lagom till 100-årsminnet av förlisningen, har varit en publikmagnet från start.

Vi besöker också det intressanta fängelset Crumlin Road Gaol från 1846 där en guide visar oss runt. Innan kvällens middag tar vi en promenad till den anrika och vackra puben Crown Liquor Saloon. Här genomfördes en stor renovering 1885 och puben ser likadan ut idag som då.

Dag 4. Giant’s Causeway & Bushmills whiskey
Det är dags att lämna Belfast och styra kosan norrut mot landskap som gett tv-serien Game of Thrones ett ansikte. Vi stannar till och gör ett besök vid Giant’s Causeway, denna fantastiska kust som är känd för sina sexkantiga stenformationer. Vidare för provsmakning på Bushmills whiskeydestilleri innan vi når Derry, eller Londonderry som är det fullständiga namnet. Charmiga Londonderry är Nordirlands näst största stad och har anor från 500-talet. Här bor vi i två nätter.

Dag 5. Londonderry
En lokalguide ger oss en inblick i stadens intressanta, men blodiga historia. Hen berättar bl.a. om den långa konflikten mellan protestanter och katoliker som pågick från 1960-talet fram till 1999. Vi ser St. Column´s Cathedral och tar en promenad på ringmuren från 1600-talet som omgärdar de centrala delarna.

Dag 6. Hemresa
Fyllda av upplevelser lämnar vi Londonderry och åker mot Dublin för att ta flyget hem.

Reseförslag

 • buss enligt program
 • 1 x övernattning inkl. halvpension på Red Cow Moran Hotel i Dublin
 • 2 x övernattning inkl. halvpension på Holiday Inn Belfast City Centre i Belfast
 • 2 x övernattning inkl. halvpension på Best Western Plus White Horse Hotel i Londonderry
 • lokalguide i Dublin, ca 3 timmar
 • lokalguide i Belfast, ca 3 timmar
 • entré till Titanic museet
 • guidad rundtur på Crumlin Road Gaol samt entré
 • besök på Giant’s Causeway Visitor Center
 • whiskeyprovning på The Old Bushmills Distillery
 • lokalguide i Londonderry, ca 3 timmar
Skicka förfrågan