Paris är och förblir något speciellt. Vi förknippar staden med romantik, breda boulevarder, historiska byggnader och Mona Lisa i det pampiga Louvren. Klassiska landmärken som Eiffeltornet, Triumfbågen och Sacré Coeur är vyer vi aldrig tröttnar på, men Paris är så mycket mer och här har vi fokus på nya upplevelser och arrangemang.

Efter att ha ägnat lite tid åt Paris klassiska sevärdheter provar vi något ”nytt”. Vi kan t.ex. ta en vilsam promenad på den drygt 40 hektar stora kyrkogården Père-Lachaise där ikoner som Édith Piaf, Oscar Wilde och Jim Morrison ligger begravda. Att se Eiffeltornet från utsiktstornet Tour Montparnasse och slippa de långa köerna är också en annorlunda upplevelse. Eller varför inte besöka vinkällaren Les Caves de Louvre?

En av dagarna tar vi en ”time out” från storstadens myller och gör en heldagsutflykt till orten Meaux, ”The capital of brie”. Här besöker vi tillverkare av denna goda ost och även ett ölbryggeri. Meaux är även känt för sin senap och vi kan passa på att köpa med oss Moutarde de Meaux Pommery hem. Hemingway skrev att ”Paris är en fest för livet” och vi håller med. Med sina drygt 2 miljoner invånare i innerstaden finns här något för alla intressen – året runt!

 

Prisexempel

  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på 3-stjärniga Hotel André Latin i Latinkvarteren
  • transfer flygplats-hotell t/r
  • lokalguide och buss för stadsrundtur i Paris, ca 3 timmar
Nettopris/person i dubbelrum 1/3-30/4 och 1/9-31/10 2019
Skicka förfrågan