Costa Blanca, den vita kusten, har fått sitt namn från sina vita stränder. Den vackra och kuperade kusten norr om Alicante är berömd för sitt solsäkra och behagliga klimat. Badorterna vid havet och de historiska byarna i bergen erbjuder en spännande mix av gammalt och nytt.

Den spektakulära lilla bergsbyn Guadalest är ett populärt utflyktsmål. Byn är byggd på en hög klippa runt det moriska Castillo San José och utsikten över de omgivande dalgångarna är magnifik.

Regionens största stad Alicante är mycket sevärd och stadens äldsta stadsdel El Barrio har vitkalkade stenhus, ofta dekorerade med färgglatt kakel. På den lokala matmarknaden återfinns lokala delikatesser som t.ex. turron, nougat gjord på mandel och honung. I området runt Alicante ligger en rad etablerade vingårdar och vi besöker en av dem för vinprovning.

Vi erbjuder bl.a. boende på 4-stjärniga Albir Playa & Spa Hotel i den lugna kustorten Albir. Hotellet har eget poolområde och spa. I priset ingår välkomstdrink samt att gå två till spa-avdelningen, men betala entré för en!

Prisexempel

  • 9 x övernattning inkl. halvpension på Albir Playa & Spa Hotel i Albir
  • busstransfer Alicante flygplats-hotellet t/r
  • utflykt till Guadalest med buss och lokalguide, halvdag
  • utflykt till Alicante med buss och lokalguide, heldag
  • vinprovning på en lokal vingård
Nettopris/person i dubbelrum 13/3–9/5 och 8/9-24/11 2020
Skicka förfrågan