Ett par timmar norr om Edinburgh breder det vackra skotska höglandet ut sig. Här finns mycket att se och uppleva, bl.a. Speyside med närmare 50 whiskydestillerier som nästan ligger vägg i vägg med varandra. För att inte tala om naturen – vidsträckta hedar med betande höglandskor, slingrande floder och kanske Storbritanniens finaste nationalpark.

Efter ankomst till Edinburgh styr vi norrut och gör resans första stopp i Pitlochry, orten med slottet Blair Castle samt destillerierna Blair Atholl och lilla Edradour. Vi checkar in för fyra nätter på vårt hotell i Nethy Bridge, en ort med perfekt läge för våra dagsutflykter. De kommande två dagarna spenderar vi i Speyside med sitt imponerande utbud av kända destillerier, t.ex. Glenlivet, Glenfiddich, Glenfarclas, Cardhu och Tomatin. Vi gör även stopp på Speyside Cooperage i Craigellachie där merparten av alla whiskytunnor tillverkas och på Walkers fabriksshop där öns godaste shortbread finns att köpa.

Den fjärde dagen drar vi lite österut mot nationalparken Cairngorm för att njuta av berg, vyer och grönskande natur. Det gör vi bl.a. genom att åka ca 2 km uppför sluttningarna med Storbritanniens högst belägna kabeltåg. Vi avrundar dagen med ett besök på Cairngorm Brewery i Aviemore, där vi provar den lokalt bryggda ölen. Sista dagen lämnar vi Highlands för att resa hemåt och gör ett sista stopp på destilleriet Dalwhinnie för en välsmakande provning av single malt och choklad.

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. halvpension på Nethybridge Hotel i Nethy Bridge inkl. välkomstdrink
  • buss enligt program
  • whiskyprovning på fyra olika destillerier
  • entré till Speyside Cooperage
  • Cairngorm Funicular Railway
  • ölprovning på Cairngorm Brewery i Aviemore
Nettopris/person i dubbelrum 1–30/4 2018
Skicka förfrågan