Allt fler väljer att resa med barnbarnen, en härlig kombination och även en hjälp för föräldrar som kanske själva har svårt att ta ledigt under t.ex. höst- eller sportlov. Berlin är en av de metropoler där vi vuxna stormtrivs och som samtidigt är perfekta för barn att upptäcka. Att göra det under en gruppresa ger dessutom både trygghet och nya bekantskaper!

Att besöka en europeisk världsstad och samtidigt kunna njuta av tropiskt klimat och sköna bad, borde vara perfekt för den som reser med barn och barnbarn. Ca 60 km utanför Berlin ligger den gigantiska kupolen Tropical Island, ett 66 000 m2 stort tropiskt semesterparadis med regnskog, laguner, sandstränder, palmer, exotisk mat och underhållning.

Det finns flera sätt att utforska Berlin och en guidad rundtur på cykel kan vara ett kul alternativ. Viktigt för alla generationer är att ta del av Berlins historia genom att besöka Berlinmuren, DDR-museet och Checkpoint Charlie museet. För barn och vuxna som gärna vill uppleva staden från ovan är det 368 m höga TVtornet den viktigaste sevärdheten.

Och vill man få en glimt av stadens undre värld, kan man besöka Berlin Unterwelten. Andra uppskattade stopp för barn är t.ex. LEGOLAND® Discovery Center nära Potsdamer Platz, ett spännande lekland inomhus för alla åldrar. Inte så långt härifrån ligger Aqua Dom Sealife där man upplever en fantastisk undervattensvärld och även det världsberömda vaxkabinettet Madame Tussauds Berlin ligger i krokarna.

Reseförslag

  • båtresa med Scandlines, Helsingborg–Helsingör, Gedser–Rostock t/r
  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på Abba Berlin Hotel
  • guidad rundtur på cykel, ca 3 timmar
  • entré till Tropical Island
Skicka förfrågan