San Francisco & Los Angeles är den perfekta kombinationen. San Francisco har europeisk karaktär och ett lite lugnare tempo och Los Angeles bjuder på en härlig blandning av sol, stränder och glamour.

Dag 1. Flyg till San Francisco
Vid ankomst väntar buss för transfer till vårt centralt belägna hotell där vi ska bo i fyra nätter. Gemensam middag på restaurang.

Dag 2. Sightseeing i San Francisco
Vi börjar dagen med en sightseeingtur som tar oss till San Franciscos sevärdheter. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter och en tur med stadens berömda kabelspårvagnar rekommenderas. Varför inte hoppa av vid Union Square för shopping på de stora varuhusen? På kvällen äter vi middag tillsammans i Chinatown.

Dag 3. Utflykt till fängelseön Alcatraz
Vi åker båt till Alcatraz och väl framme får vi höra om livet på den ogästvänliga ön, som på sin tid ansågs vara ett av världens mest rymningssäkra fängelser. Under båtturen tillbaka har vi en fin vy över bukten, Golden Gate bron och San Francisco. Under eftermiddagen har vi tid på egen hand och kan t.ex. strosa i trevliga Fisherman’s Wharf.

Dag 4. Vindistriktet Napa Valley
Vi kör över den vackra Golden gate bron och vidare mot Kaliforniens berömda vindistrikt. Här besöker vi ett par vingårdar där vi får veta hur vinet framställs, provsmakar och även ges möjlighet att handla. Turen avslutas med lunch och traktens vin. Tillbaka till San Francisco där vi har fritt program resten av dagen.

Dag 5. San Francisco–Los Angeles
Idag lämnar vi underbara San Francisco för att flyga till änglarnas stad Los Angeles. Vi checkar in på vårt hotell i Marina del Rey där vi ska bo i tre nätter. Gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Sightseeing i Los Angeles
Under förmiddagen visar vår lokalguide bl.a. de berömda stadsdelarna Santa Monica, Bel Air, Beverly Hills och Hollywood. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg.

Dag 7. Egen tid i Los Angeles

Dag 8. Flyg till Skandinavien
Vi lämnar Kalifornien för denna gång och beger oss hemåt. Middag serveras ombord på planet ikväll.

Dag 9. Hemkomst
Frukost serveras innan vi landar.


Några utflyktstips & förslag på hur resan kan varieras:  

Åk med Napa Valley Train, ett antikt tåg med en exklusiv restaurang, som kör genom Napa Valley i 40 km/h. Turen tar ca 3 timmar och vi serveras ett glas vin med tilltugg, 3-rätters gourmetlunch alt. gourmetmiddag, kaffe, te och vatten. Pris fr. SEK 1 350/person inkl. skatter och dricks. Tågresan kan ersätta turen med vinprovningarna, alternativt kan övernattning i Napa läggas till för att hinna med både och.

Upplev den berömda kuststräckan Highway 1 mellan San Francisco och Los Angeles. Ersätt flygresan med buss och övernatta längs vägen, t.ex. i Pismo Beach.

I LA rekommenderas en tur till Venice som angränsar till Marina del Rey. Venice är känt för sina kanaler, utomhusgym och den färgglada strandpromenaden. Missa inte att uppleva solnedgången från någon av stränderna. Besök också Santa Monica med sin vackra välkända pir eller kliv in i filmens magiska värld på Universal Studios.

 

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. frukostpension på mellanklasshotell i San Francisco
  • 3 x övernattning inkl. frukostpension på mellanklasshotell i Los Angeles / Marina del Rey
  • buss enligt program
  • middag dag 1, 2 och 5
  • lokalguide i San Francisco, ca 4 timmar
  • lokalguide i Napa Valley, ca 6 timmar
  • vinprovningar och lunch i Napa Valley
  • lokalguide i Los Angeles, ca 6 timmar
Nettopris/person i dubbelrum 1–31/5 2019
Skicka förfrågan