Underjordiska upplevelser, trädgårdslabyrinter och konstrastfyllda städer är några av höjdpunkterna på resan som går till ”hörnet” av tre länder – Nederländerna, Tyskland och Belgien. Addera smakfulla delikatesser som belgisk choklad, klosteröl och nederländskt vin och vi har fyra härliga dagar framför oss.

Dag 1. Ankomst till Valkenburg
Väl framme i Valkenburg går vi under jord. I stadens populära grottor får vi en guidad tur som antingen kan göras med tåg eller till fots. Grottornas spännande historia blir än mer fängslande i de mörka underjordiska gångarna. Under turen ser vi bl.a. väggmålningar, skulpturer och plaketter och nere i grottorna har människor även tagit skydd genom åren. Tillbaka ovan jord åker vi till hotellet där vi ska bo i fyra nätter.

Dag 2. Utflykt till historiska Maastricht
Idag upptäcker vi grannstaden Maastricht som är en av Nederländernas äldsta städer. Tillsammans med vår lokalguide promenerar vi på kullerstensgatorna genom den historiska stadskärnan, förbi kyrkor, stadsmurar och anrika köpmannahus. Ett av de bästa sätten att upptäcka Maastrichts omgivningar är en båttur på floden Maas. Under ca en timma flyter vi förbi stadskärnan och når den belgiska gränsen, där båten vänder tillbaka igen. Tillbaka på land har vi fri tid för att äta lunch och strosa på egen hand.

Innan vi åker tillbaka till Valkenburg besöker vi Maastrichtbornas stolthet, vingården Apostelhoeve vars flaskor t.o.m. har stadsvapnet på sina etiketter. Här har producerats högkvalitativa viner sedan 1970 och det är den första vingården i Nederländerna.

Dag 3. Möte mellan tre länder
Vi ställer in GPS:en på Aachen, strax innanför den tyska gränsen. På vägen stannar vi till vid Drielandenpunt och kan på egen hand upptäcka trädgårdslabyrinterna eller bara ta en fika. Aachens monumentala dom och även rådhuset från 1300-talet tillhör stadens stoltheter. Vår lokalguide visar oss runt och här finns en skön kontrast mellan den historiska miljön och stadens folkliga atmosfär.

Under eftermiddagen besöker vi Brand Bierbrouwerij, Nederländernas äldsta bryggeri. Vi provar deras öl och får en rundtur i lokalerna. På vägen tillbaka till Valkenburg åker vi förbi den amerikanska krigskyrkogården i Malgraten. Kvällens 3-rätters middag är inspirerad av Drielandenpunt, med en rätt från varje land.

Dag 4. Choklad & klosteröl i Belgien
Vid en första anblick kan Liège upplevas sakna charm. Många av de historiska arven förstördes under andra världskriget och staden har idag mer karaktär av arbetarstad. Men vi får inte låta oss luras av stadens yta rundtur visar vår lokalguide oss de främsta sevärdheterna.

Vi kan inte besöka Belgien utan att provsmaka en av landets delikatesser, den belgiska chokladen. På chokladmuseet Chocolat Jacques i Eupen får vi både provsmaka och lära oss mer om kakaoodling och tillverkningsprocess. En annan belgisk delikatess är klosterölet och vi avrundar vår dag i Belgien med bryggeribesök och ölprovning på klostret Abbaye du Val-Dieu i Aube

Dag 5. Mot hemorten

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. halvpension och välkomstdrink på Hotel Walram i Valkenburg
  • entré till grottorna i Valkenburg
  • lokalguide i Maastricht, ca 1,5 timma
  • båttur i Maastricht, ca 1 timma
  • vinprovning på Apostelhoeve i Maastricht
  • lokalguide i Aachen, ca 1,5 timma
  • ölprovning på Brand Bierbrouwerij i Wijlre (Gulpen)
  • lokalguide i Liège, ca 2 timmar
  • rundtur och chokladprovning på Chocolat Jacques i Eupen
  • visning och ölprovning på klostret Abbaye du Val-Dieu i Aubel
Nettopris/person i dubbelrum 27/7–2/8, 19–23/8 och 2–6/9 2019
Skicka förfrågan