Vi bor på 3-stjärniga Bohusgården Hotell & Konferens som ligger vackert vid Uddevallafjorden, och vars restaurang och terrass erbjuder en avkopplande utsikt. Den stora, fina middagsbuffén har något för alla, och i spa-avdelningen njuter vi av jacuzzi, bastuland, solterapi, varma takbaljor, pool m.m. Fr.o.m. nästa sommar stoltserar Bohusgården med hela 350 rum och läget är perfekt för en rad fina utflykter.

Marstrand & Tjörn
Marstrand hade sin första storhetsperiod under 1500-talet när sillen gick till, och sedan under badortstiden på 1800-talet då Societetshuset och mycket av dagens trähusbebyggelse tillkom. Ovanför den lilla staden reser sig Carlstens fästning. En karolin guidar oss och berättar fästningens spännande historia. Vi lämnar Marstrand och kommer snart till Tjörn och fiskebyn Skärhamn. Här finns Nordiska akvarellmuseet, ett konstmuseum som blivit en stor publikdragare de senaste åren. Efter Skärhamn kommer vi snart till nästa konstupplevelse, Pilane skulpturpark, utsedd till en av Europas tio främsta. Återresa till hotellet över Orust.

Strömstad & Kosteröarna
Charmiga lilla Strömstad nås på ca en timma och sommartid invanderas staden av turister, mestadels svenska och norska. Strömstad har en lång tradition som bad- och kurort och 1783 startades här Sveriges första havsbadinrättning då Varmbadhuset invigdes. I den fina byggnaden finns idag ett modernt spa. Turisterna lockas utöver handel och småstadscharmen av havet och Kosteröarna. Båtar avgår regelbundet till Nord- och Sydkoster som är Sveriges västligaste öar med fast befolkning. De bilfria Kosteröarna är charmiga att strosa omkring i och speciellt Nordkoster lämpar sig för ett kortare besök. Här finner man enastående natur, kaféer, krog och badvikar.

Sydkoster är större och lummigare och kräver längre tid att utforska. Öarna och Kosterhavet som omger dem är nationalpark och havet artrikast i landet. På vägen tillbaka passeras Tanum med sinca ca 500 hällristningar, störst i Europa och upptaget på Unescos världsarvslista.

Skaftölandet, Lysekil & Smögen
På Skaftölandet ligger två av Bohusläns mest genuina och vackra samhällen; Grundsund där den populära tv-serien Saltön spelades in, och Fiskebäckskil. Här lämnar vi bussen och letar oss via små gränder fram till personfärjan som tar oss över till Lysekil. Staden är vacker att angöra från havet. Nästa besök är ett måste för Bohusläns-turisten, den stora bad- och fiskeorten Smögen. Smögenbryggan kantas av butiker och krogar med färska skaldjur på menyn.

Dalslands kanal & Trollhättefallen
Dalslands kanal och akvedukten i Håverud upplevs bäst under en 2-timmars båttur från Håverud till Mustadfors med lunch ombord. Nästa begivenhet är Trollhättefallen som har fallöppning kl. 15 dagligen under sommaren. Kom i god tid för en bra plats att bevittna den storslagna naturupplevelsen i en av Sveriges mest spektakulära älvdalar med en fallhöjd av 32 m. Området runt fallen är levande svensk kraft- och industrihistoria.

Göteborg
Göteborg nås på ca 45 minuter och är ett givet utflyktsmål från Bohusgården.

Prisexempel

  • 3 x övernattning inkl. halvpension (2 x middagsbuffé och 1 x 2-rätters middag) på 3-stjärniga Bohusgården Hotell & Konferens vid Uddevallafjorden
Nettopris/person i dubbelrum 24/6–12/8 2019
Skicka förfrågan