Följ med på en sommarweekend i Örebro med två nätter på centrala Scandic Grand Örebro. Vår resa tar oss bl.a. till den spektakulära konstutställningen Konst på Hög och på en lunchkryssning på Hjälmaren.

Den besynnerliga Kvarntorpshögen i Kumla skapades av aska, när olja utvanns ur skiffer 1940–1966. På toppen finns idag skulpturparken Konst på Hög som årligen lockar ca 30 000 besökare med ett 30-tal konstverk av svenska och internationella konstnärer.

I Örebro gör vi en stadsrundtur som inkluderar ett besök i Wadköping, den historiska samlingen trähus som uppkallats efter Hjalmar Bergmans fiktiva stad. Under en lunchkryssning med M/S Lagerbjelke färdas vi på Svartån och på västra Hjälmaren. Vår kapten berättar om Örebro sluss, stadsparken och de pampiga villorna som vi passerar längs Svartån.

En av resans höjdpunkter blir ett besök på den blomstrande Julita Gård, ca 6 mil öster om Örebro. Här upplever vi godsmiljön från förra sekelskiftet och här finns ca 300 byggnader samt allt från barockträdgårdar till fruktodlingar.

Konst på Hög: © Kumla kommun

Prisexempel

  • 2 x övernattning, varav 1 x halvpension och 1 x frukostpension, på Scandic Grand Örebro
  • lokalguide Konst på Hög, ca 1 timma
  • lokalguide i Örebro med Wadköping, ca 2 timmar
  • guidad lunchkryssning med M/S Lagerbjelke inkl. 1-rätters lunch, dryck och kaffe
  • entré och rundvisning på Julita Gård
Nettopris/person i dubbelrum 26/6–16/8 2020
Skicka förfrågan