Costa del Sol i Spanien, Costa de Lisboa i Portugal och Budvanska rivieran i Montenegro är tips för soltörstande skandinaver när regn och rusk håller Norden i sitt grepp. Stanna 1 ½ vecka under perioden oktober–maj, då prisnivån är angenämt låg. Njut av att ha mycket tid på en härlig destination, varva ner och ta dagen som den kommer.

Sesimbra
På Portugals sydvästra kust, Costa de Lisboa, vid nationalparken Serra da Arrábidas sluttningar ligger pittoreska Sesimbra, som från början var en fiskeby. Hotel do Mar är högt beläget med en fantastisk vy över havet och härifrån har vi ca 5 minuters promenad till centrum med mysiga butiker, fiskrestauranger och kaféer.

Besök någon av vingårdarna i närheten eller medeltidsstaden Evora vars stadskärna finns på Unescos världsarvslista. På vägen dit rekommenderar vi ett stopp i Azaruja där korkeksstammarna bereds. Från Sesimbra till Lissabon är det ca 45 minuters bussresa. Gör en heldagsutflykt hit och kombinera sol & avkoppling med storstad & kultur.

Budva
Det lilla landet Montenegro med sin vackra natur och behagliga temperatur passar för avkoppling. Prisnivån är förhållandevis låg och de gästvänliga montenegrinerna tar väl hand om sina gäster.

Ett stenkast från Budva ligger den lilla orten Becici och strandnära Hotel Montenegro Beach Resort. Intressanta utflyktsmål är t.ex. Budva i kombination med den tidigare kungliga huvudstaden Cetinje, den medeltida staden Kotor med sin katedral och nationalparken vid Skadarsjön som gränsar till både Montenegro och Albanien.

Almunecar
Vår favorit bland orterna på Costa del Sol är Almunecar, en lugn och trivsam stad öster om Malaga, med ca 20 000 invånare och begränsat utbyggd turism. Här rekommenderar vi 4-stjärniga Hotel Victoria Playa, en mycket bra samarbetspartner sedan många år.

Under vistelsen finns många intressanta möjligheter till utflykter, t.ex. Granada med Alhambra, Ronda, Gibraltar, Malaga, Nerja och Frigiliana eller små bergsbyar i närheten.

Kontakta oss gärna för prisexempel även på Sesimbra i Portugal och Becici vid Budva i Montenegro, eller ta en titt i nr 63 av vår kundtidning Resekuriren här på sajten.

Prisexempel

  • busstransfer Malaga-Almunecar t/r
  • 10 x övernattning inkl. helpension med vin/vatten samt välkomstdrink på 4-stjärniga Victoria Playa i Almunecar
Nettopris/person i dubbelrum 10/11 2018-31/5 2019
Skicka förfrågan