Telemark i sydöstra Norge är lika mångskiftande som det är vackert. Här finns charmiga kuststäder, den 105 km långa Telemarkskanalen och en underbar natur med berg och kullar som sträcker sig till nationalparken Hardangervidda.

Vi bor flott på Telemarks äldsta hotell, det anrika Thon Hotel Höyers som ligger centralt i Skien och vars historia sträcker sig ca 160 år tillbaka. Härifrån är det bekvämt gångavstånd till kanalen, Henrik Ibsen Museum, den fina Brekkeparken och shopping. Skien har vuxit samman med Porsgrunn och välkända Porsgrund Porslinsfabrik är väl värd ett besök.

Vi gör en tur på den välkända Telemarkskanalen som förbinder vackra sjöar med älvar då vi stillsamt seglar från Lunde till Skien. Innan vi kliver på båten gör vi ett kort stopp i Vrangfoss för att se slussningen även från land. Under denna dag upplever vi fina slussar med stenmurade väggar, gamla slussvaktarhus, fina grönskande parker och en fantastisk natur. Telemark i all sin prakt!

En kanaltur är en perfekt pusselbit på gruppresan och här slår vi ett extra slag för Telemarkskanalen i Norge. Göta Kanal, Kinda kanal, Saima Kanal och Finska Silverlinjen är också några favoriter, kontakta oss så skräddarsyr vi din nästa resa ombord.

Lägre pris
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

 

Foto:
Telemarkskanalen, © Kåre Pedersen
Henrik Ibsen Museum i Skien, © Christer Sörensen / Visit Grenland

 

 

Reseförslag

  • båtresa med Color Line, Strömstad- Sandefjord t/r
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på Thon Hotel Höyers i Skien
  • kanaltur på Telemarkskanalen Lunde – Skien inkl. lunchbuffet
Skicka förfrågan