Man säger ofta att Tammerfors är en storstad med småstadskänsla. Finlands äldsta stad ligger i ett vackert landskap med åsar, lummiga skogar och blänkande bastusjöar och dessutom på perfekt avstånd från både Helsingfors och Åbo. Här samspelar historiska industribyggnader och blommande arboretum med moderna hotell, temaparker och ett rikt nöjesliv.

Tammerfors har ett brett kulturutbud och kallas ofta för Finlands teater- och museihuvudstad. Här finns t.ex. Arbetarmuseet Werstas, världens enda Muminmuseum, ett Leninmuseum, ett spionmuseum och ett biloch vägmuseum.

Vi seglar från Stockholm med Viking Line till Helsingfors. Efter ankomst till den finska huvudstaden gör vi en guidad rundtur innan resan går via Tavastehus och Iittala till vårt hotell i Tammerfors.

Nästa dag inleds med en stadsrundtur och ett besök på det välkända industriminnet Werstas vid textiltillverkaren Finlaysons fabrik. Eftermiddagen är fri för ytterligare museibesök eller kanske en öl på det lokala bryggeriet.

Dagen därpå kan en fin båttur med Silverlinjen vara ett alternativ eller ett besök i Åbo med sitt vackra slott, innan Viking Grace tar oss mot Stockholm igen.

Muminmuseet: © Jari Kuusenaho

Prisexempel

  • båtresa med Viking Line Stockholm- Helsingfors och Åbo-Stockholm inkl. halvpension t/r
  • 2 x övernattning inkl. halvpension på Scandic Rosendahl i Tammerfors
  • lokalguide i Helsingfors, ca 2 timmar
  • lokalguide i Tammerfors, ca 3 timmar
  • entré till Arbetarmuseet Werstas
Nettopris/person i dubbelhytt insides/dubbelrum vid utresa 1/4–31/5 och 10/8–31/10 2020
Skicka förfrågan