Vi njuter av fina heldagsvandringar längs vackra floder på dagarna och av atmosfären och vinet i Rüdesheim på kvällarna. Här presenteras ett smakprov från det smörgåsbord av vandringar som erbjuds, på egen hand längs markerade leder eller med guider från regionen. Turerna går genom både vingårdar och skogsmark och kanske följer vi en bit av vandringslederna Rheinsteig eller Moselsteig. Med Stena Line tar vi oss till Kiel och fortsätter sedan med buss till hotell Lindenwirt.

Rheinsteig: Rüdesheim – Johannisberg
Här går vi en del av vandringsleden Rheinsteig. Sträckan är 14,7 km och startar ovanför Rüdesheim vid Niederwaldmonumentet. Vi tar liften upp och svävar ovanför vinrankorna innan vi startar vandringen. Under turen passerar vi det fortfarande aktiva St. Hildegards kloster. Passa på att ta en paus och kanske köpa med något av deras viner eller lokala delikatesser. Slutdestination på vandringen är Schloss Johannisberg. Här passar det bra att samlas för en gemensam vinprovning innan bussen tar oss tillbaka till Rüdesheim.

Panoramaweg Oberheimbach
Detta är en rund slinga på ca 17 km och inte den lättaste vandringen, men en utmaning som de flesta klarar. Från vissa delar av slingan har vi en vacker utsikt över Rhen och vinodlingarna. Det finns även en förkortad variant där den som vill ta det lite lugnare kan vandra en kortare bit och vänta in resten av gruppen på en av Oberheimbachs restauranger.

Moselsteig: Moselkern – Löf
Vandringen är 13,8 km lång och kräver att man är lite mer vältränad då vissa partier går brant uppåt. Vi startar vid tågstationen i Moselkern och vandrar ut genom stadens bebyggelse innan vi fortsätter in bland vingårdarna. Moselsteig går genom både skog och vingårdar och på flera platser har vi en härlig utsikt över Mosel.

Moselsteig: Beilstein – Cochem
Här vandrar vi 13,8 km längs Moseldalens vingårdar. Det är inte den svåraste av sträckor, men kräver (som alltid) bra skor och att vi håller ögonen öppna för var vi sätter fötterna – ibland svårt att komma ihåg när vi samtidigt blickar ut över Mosel och vinrankorna. Vandringen avslutas i Cochem, en av de vackraste städerna längs Mosel, med ett livligt folkliv där vi gärna stannar kvar en stund innan bussen tar oss tillbaka till Rüdesheim. Den som vill vandra en kortare sträcka kan välja att starta i Bruttig-Fankel istället.

När vi har gått denna sträcka kommer vi att uppskatta vinerna lite extra, efter att ha vandrat inpå sluttningarna där vinodlarna arbetar. Runda gärna av dagen med en vinprovning, t.ex. i Cochem eller på Drosselkeller i Rüdesheim.

För fler förslag på arrangemang och aktiviteter se gärna Rüdesheim – krydda med arrangemang. 

Prisexempel

  • båtresa med Stena Line Göteborg – Kiel inkl. halvpension t/r
  • 4 x övernattning, varav 3 x halvpension och 1 x frukostpension, på Hotel Lindenwirt i Rüdesheim
  • vinprovning med 5 viner på Drosselkeller i Rüdesheim
Nettopris/person i dubbelhytt insides/dubbelrum 1–30/6 2019
Skicka förfrågan