Toscanas norra kustremsa kallas Versiliakusten och är känd för sina fashionabla badorter. Tid för rekreation och bad vid de milslånga stränderna mixas med fina natur och kulturupplevelser. Välbesökta städer som Lucca och Pisa finns inom bekvämt avstånd och boende vid kusten i trivsamma Lido di Camaiore kan även kombineras med några av följande utflykter:

Nationalparken Cinque Terre som är ett av Italiens vackraste besöksmål. De fem pittoreska byarna är byggda på klippor och sluttningar vid det azurblå havet och omgärdas av terrassodlingar.

Bergsområdet Garfagnana norr om Lucca är en naturskön region med skogar och dalgångar som ännu kan ses som ”oupptäckta”. Längs floden Serchios dalgång finns flera sevärda små städer och byar. Huvudorten är den sevärda historiska staden Castelnuovo di Garfagnana.

Den populära ön Elba nås genom färjor från Piombino och Italiens tredje största ö erbjuder ett varierat landskap. Öns inland är rikt på olivlundar, vinodlingar och skogsbeklädda berg. Hamnstaden Portoferraio är öns huvudort och här påminns vi ständigt om Napoleons exil på ön.

 

Prisexempel

  • 7 x övernattning inkl. halvpension på Hotel Caesar Residence & Spa i Lido di Camaiore
Nettopris/person i dubbelrum 17-24/5, 13-20/9 och 20-27/9 2020
Skicka förfrågan