Äntligen

Bästa kund!
Nu åker vi. Världen har öppnat upp igen. Efter en 19 månader lååååång ökenvandring är vi nu i ett läge där allt vänder. Äntligen. Som vi alla har längtat ut. Nu kommer det att bli ett kosläpp som vi inte sett maken till på länge – kanske någonsin.

Vi på RK märker när det släpper och det gör det nu. Vi har återgått till ordinarie öppettider, måndag till fredag kl. 9-17. Som vanligt nås vi dessutom på vår jour om något oförutsett inträffar på din resa – 24/7, alla årets dagar.

Vi får rapporter från er som har kört resor och alla vittnar om att det är enkelt att resa igen. De digitala Covidbevisen fungerar utmärkt, vaccinationsgraden är hög och kontrollerna minskar i omfattning. Om nu alla ökar intensiteten i att synas och kommunicera så kommer även de lite mer försiktiga gästerna att boka och resa. Vad gör du? Kommunicerar du aktivt med din målgrupp? Är du redo att köra? Om vi kan hjälpa till gör vi det gärna – här är 14 färska tips på hur du kan marknadsföra dig nu. Och hör av dej om du vill justera bokade resor, boka in nya eller behöver förlänga deadlines.

I takt med att pensionärsföreningar och företag öppnat upp sina verksamheter ser vi också att fler och fler av våra kunders fasta grupper planerar resor. Hur går tankarna hos dina grupper? Nu är det hög tid att kontakta dem. På populära hotell är det trångt i dörren när både det inhemska resandet och mängden utländska gäster ökar. Tänk på att ringa in dina säkraste affärer först, d.v.s. dina fasta grupper.

Just nu får vi många frågor om Tysklands julmarknader och hur det blir på plats hänger på hur smittläget i de olika delstaterna utvecklas. Men en reducerad julmarknadsupplevelse behöver inte innebära en reducerad reseupplevelse. Att äntligen få se nya vyer, strosa i nya städer och göra nya bekantskaper står också högt i kurs. Och att få fylla på förråden inför jul och nyår förstås. Vårt råd just nu är att lägga tonvikten på hela reseupplevelsen, inte bara själva julmarknaden. ”Bremen i juletid” eller ”Julshopping i Bremen” kan locka minst lika mycket som ”Julmarknad i Bremen”. Och det ger dig större handlingsutrymme utifrån utvecklingen.

När det gäller information kring restriktioner på olika resmål får du det bäst via de röda länkarna eller i direkt kontakt med oss.

 

Pressartiklar, genomförda aktiviteter m.m. under pandemin:

I en intervju i höstens Resforum berättar vår vd Göran Grell om vad som drivit honom framåt under två annus horribilis. 2020 och 2021. Och varför resebranschen fortfarande är bäst efter 34 år, och vad som gör just gruppresan så fantastisk. Papperstidningen är ute nu och intervjun finns också på rt-forum.se.

 

I augusti samlades branschen äntligen igen på Svenska Turistbussföretagens Buss- & resemarknad. Skratt, allvar och framtidstro blandades och det var fantastiskt att ses igen. Läs mer här.

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 29/1-21 för att fortsätta kämpa för direkt stöd till turistbussbranschen. Men på mötet var bl.a. vår vd Göran Grell. Läs mer här.

Sveriges Bussföretag arrangerade Lussebuss den 13/12 – luciakortéger med lysande turistbussar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Syftet var att sprida ljus, sätta fokus på läget i branschen och visa att man saknar sina resenärer. Även Svenska Turistbussföretagen anslöt sig och totalt deltog 121 bussar. Vi var på plats i Göteborg för att visa vårt stöd och så här fint var det:

 

Fler pressartiklar under pandemin (2020):

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Resforum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Resforum 30/9

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 26/8 för att verka för mer stöd till turistbussbranschen. Med på mötet var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Läs mer här.

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren 2020 olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag och du kan fortfarande ta del av deras erfarenheter och råd.

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

 

Tack alla fantastiska kunder och partners som slitit och trixat så att vi tillsammans nått hit där vi står nu. Efter fyra månader med noll utresor kom resandet äntligen igång i maj och per idag har 260 bussar rest ut. Nu har vi fokus på resten av hösten och ser fram emot att ännu fler av er får mer asfalt under hjulen. Kan vi hjälpa till på något sätt? Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program och med dina fasta grupper. Tveka inte att höra av dig.

Följ oss också gärna på Facebook, Linkedin och Instagram.

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR