Covid-19

Bästa kund!
De senaste veckorna har vi utifrån orderingång och samtal med många av er förstått att försäljningen börjar släppa. Det gäller både fasta grupper och programresor. Så kul och välkommet! I första hand är det Norden som fortsätter att gå starkt liksom shoppingresor till norra Tyskland, men nu ser vi att Mellaneuropa-destinationerna också bokar på. Än så länge släpar Medelhavs-regionen, men vi har ett antal resor hit som ska genomföras i höst.

M.a.o. är det stor skillnad mot ett ordinarie år, men det känns att en vändning är på gång. Europa har börjat sin öppning och vaccinationerna rullar på, både här i Skandinavien och i Europa generellt. Det kommer att släppa på med de lite längre resorna också. Häng i och håll bokningsväxlarna öppna. Fortsätt marknadsföra ditt företag och dina resor. Om vi kan hjälpa till gör vi det gärna – här hittar du 13 tips på hur du kan marknadsföra dig just nu. Och hör av dej om du vill justera bokade resor, överväger nya, behöver förlänga deadlines eller bara har lust att kolla läget.

Sedan resorna började rulla på nytt är såklart också vår jour igång igen. Om något oförutsett skulle inträffa når du oss 24/7. Dygnet runt.

Information kring restriktioner i olika länder får du bäst via de röda länkarna eller i direkt kontakt med oss. Våra öppettider är måndag till torsdag kl. 9-15. Fredagar har vi tills vidare fortsatt stängt, undantaget vår jour.

Den 19-20 augusti ställer vi ut på Svenska Turistbussföretagens Buss & Resemarknad i Lundsbrunn. Då samlas branschen igen för första gången, det vill du inte missa. Anmäl dig här.

Pressartiklar, genomförda aktiviteter m.m. under pandemin:
Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 29/1-21 för att fortsätta kämpa för direkt stöd till turistbussbranschen. Men på mötet var bl.a. vår vd Göran Grell. Läs mer här.

Sveriges Bussföretag arrangerade Lussebuss den 13/12; luciakortéger med lysande turistbussar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Syftet var att sprida ljus, sätta fokus på läget i branschen och visa att man saknar sina resenärer. Även Svenska Turistbussföretagen anslöt sig och totalt deltog 121 bussar. Vi var på plats i Göteborg för att visa vårt stöd och så här fint var det:

 

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Resforum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Resforum 30/9

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 26/8 för att verka för mer stöd till turistbussbranschen. Med på mötet var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Läs mer här.

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag och du kan fortfarande ta del av deras erfarenheter och råd.

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

 

Vi sitter alla i samma båt och ror åt samma håll. Inget företag, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program och med dina fasta grupper. Tveka inte att höra av dig.

Följ oss också gärna på Facebook, Linkedin och Instagram.

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR