Covid-19

Bästa kund!
Nu har hela 200 grupper rest ut sedan i maj. Tack alla fantastiska kunder som slitit och trixat så att vi tillsammans nått hit! Norden och Tyskland fortsätter gå starkt, men även Mellaneuropa-destinationerna i övrigt bokar på och Medelhavs-regionen kommer mer och mer.

I takt med att pensionärsföreningar och företag öppnat upp sina verksamheter ser vi också att fler och fler av våra kunders fasta grupper planerar resor. Hur går tankarna hos dina grupper? Nu är det hög tid att kontakta dem. På populära hotell är det trångt i dörren när både det inhemska resandet och mängden utländska gäster ökar. Tänk på att ringa in dina säkraste affärer först, d.v.s. dina fasta grupper.

Just nu får vi många frågor om Tysklands julmarknader och hur det blir på plats hänger på hur smittläget i de olika delstaterna utvecklas. Men en reducerad julmarknadsupplevelse behöver inte innebära en reducerad reseupplevelse. Att äntligen få se nya vyer, strosa i nya städer och göra nya bekantskaper står också högt i kurs. Och att få fylla på förråden inför jul och nyår förstås. Vårt råd just nu är att lägga tonvikten på hela reseupplevelsen, inte bara julmarknaden. ”Bremen i juletid” kan nu locka minst lika mycket som ”Julmarknad i Bremen” och ger dig större handlingsutrymme utifrån utvecklingen.

Givetvis är 2021 fortfarande oceaner ifrån ett ordinarie år, men vändningen är här. Häng i och håll bokningsväxlarna öppna. Fortsätt marknadsföra ditt företag och dina resor. Om vi kan hjälpa till gör vi det gärna – här är 14 färska tips på hur du kan marknadsföra dig nu. Och hör av dej om du vill justera bokade resor, överväger nya, behöver förlänga deadlines eller bara har lust att kolla läget.

Sedan resorna började rulla på nytt är såklart också vår jour igång igen. Om något oförutsett skulle inträffa når du oss 24/7. Dygnet runt.

När det gäller information kring restriktioner i olika länder får du det bäst via de röda länkarna eller i direkt kontakt med oss. Våra öppettider är måndag till torsdag kl. 9-15. Fredagar har vi tills vidare fortsatt stängt, undantaget vår jour.

Pressartiklar, genomförda aktiviteter m.m. under pandemin:
Äntligen – i augusti samlades branschen igen på Svenska Turistbussföretagens Buss- & resemarknad. Skratt, allvar och framtidstro blandades och det var fantastiskt att ses igen. Läs mer här.

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 29/1-21 för att fortsätta kämpa för direkt stöd till turistbussbranschen. Men på mötet var bl.a. vår vd Göran Grell. Läs mer här.

Sveriges Bussföretag arrangerade Lussebuss den 13/12; luciakortéger med lysande turistbussar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Syftet var att sprida ljus, sätta fokus på läget i branschen och visa att man saknar sina resenärer. Även Svenska Turistbussföretagen anslöt sig och totalt deltog 121 bussar. Vi var på plats i Göteborg för att visa vårt stöd och så här fint var det:

 

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Resforum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Resforum 30/9

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 26/8 för att verka för mer stöd till turistbussbranschen. Med på mötet var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Läs mer här.

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag och du kan fortfarande ta del av deras erfarenheter och råd.

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

 

Vi sitter alla i samma båt och ror åt samma håll. Inget företag, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program och med dina fasta grupper. Tveka inte att höra av dig.

Följ oss också gärna på Facebook, Linkedin och Instagram.

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR