Covid-19

Bästa kund!
Tyskland är stängt t.o.m. 20/12 för turister boende på hotell. När landet väl öppnar upp igen kan läget ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad via de länkar som vi har listat i det här inlägget. Se också senaste informationen från Tyska turistbyrån och notera att reglerna kan skilja sig åt mellan delstaterna. Obs – alla som reser till Tyskland ska ha med personbevis och affärsresenärer från vissa områden är fortsatt välkomna.

Vår första grupp sedan pandemins utbrott reste ut på midsommarafton, lycka efter tre månader med noll utresor. Under sommaren följdes den av fler resor inom Norden och under hösten gick de första resorna lite längre bort. Överlag har resorna gått bra, alla har tagit ansvar och det visade att det går att resa säkert. PRO körde t.ex. ett par resor med olika kunder till oss och ytterligare pensionärsgrupper var iväg. Även om det var en mycket lång väg kvar var varje litet steg i rätt riktning glädjande. November och december kastade oss dock tillbaka, inte minst när Tyskland stängde sina gränser för turister boende på hotell. Nu kämpar vi för det sista av 2020 och i övrigt gäller fullt fokus på 2021.

Hur ser ditt program för nästa år ut? Kontakta oss om du behöver komplettera eller stuva om, t.ex. med fler resmål inom Sverige resp. Norge. Nu är det klokare än någonsin att gå ihop, samla inköp och ha en större aktör i ryggen.

Kom ihåg att vi alla sitter i samma båt och ror åt samma håll. Inget företag, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program för 2021 etc.

Mer:
– Sveriges Bussföretag arrangerar luciatåg med lysande turistbussar för att sätta fokus på läget i branschen. Alla företag som har en turistbuss kan delta, inte bara medlemmar, och även Svenska Turistbussföretagen har anslutit sig. Aktionen genomförs i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå den 13/12.  Läs mer om Lussebuss här.

– I slutet av augusti besökte Svenska Turistbussföretagen Näringsdepartementet. Med var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Syftet var att verka för mer stöd till turistbussbranschen, läs om mötet här.

– Sluta inte existera, fortsätt kommunicera med dina resenärer även nu. 11 tips på hur du kan marknadsföra dig hittar du här.

– I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag. Du kan fortfarande lyssna på intervjuerna och ta del av deras erfarenheter och råd.

– Mer information kring effekterna av Covid 19 / Corona får du bäst i direkt dialog med oss och via vårt nyhetsbrev. Läs dessa, utifrån responsen förstår vi att innehållet är mycket uppskattat. Om du inte är prenumerant, kontakta oss idag på info@rktravelgroup.se.

Pressartiklar etc:

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Res Forum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Res Forum 30/9

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

Från vår livesändning på Facebook den 19/3: Göran Grells powerpoint och Fredrik Helgessons budgetmall.

Som sagt, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Tveka inte att höra av dig till oss. Följ oss också på Facebook, Linkedin och Instagram.

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR