Covid-19

Bästa kund!
Vår första grupp sedan pandemins utbrott reste ut på midsommarafton, lycka efter tre månader med noll utresor. Under sommaren följdes den av fler resor inom Norden och under hösten gick de första resorna lite längre bort. Överlag gick resorna bra, alla tog ansvar och det visade att det går att resa säkert. PRO körde t.ex. ett par resor med olika kunder till oss och ytterligare pensionärsgrupper var iväg. Även om det var en mycket lång väg kvar var varje litet steg i rätt riktning glädjande. Vintern kastade oss dock tillbaka, inte minst när Tyskland stängde sina gränser för turister boende på hotell, och landets lockdown är nu satt t.o.m. 18/4.

Men vi fortsätter blicka framåt med fullt fokus på kommande säsonger och ser också en påtagligt ökad aktivitet på resemarknaden. Vi hr därför utökat våra öppettider och nu når du oss måndag till torsdag kl. 9-15. Fredagar har vi tills vidare fortsatt stängt, men vi finns alltid på vårt journummer 0705-13 94 81.

Hur ser ditt program ut? Kontakta oss om du behöver komplettera eller stuva om, t.ex. med fler resmål inom Sverige resp. Norge. Nu är det klokare än någonsin att gå ihop, samla inköp och ha en större aktör i ryggen. Kom ihåg att vi alla sitter i samma båt och ror åt samma håll. Inget företag, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program. Och med dina fasta grupper allt eftersom de vill resa igen – vi ser att efterfrågan börjar komma.

Det finns ett uppdämt behov av att resa och när det släpper ordentligt måste ditt bolag vara top of mind. Orka fortsätta kommunicera med dina resenärer och förmedla trygghet och reslust – 12 tips på hur du kan marknadsföra dig nu hittar du här.

Information kring effekterna av Covid 19 / Corona får du allra bäst i direkt dialog med oss. Läs också vårt nyhetsbrev, utifrån responsen förstår vi att det är uppskattat. Om du inte är prenumerant, kontakta oss idag.

Lussebuss
Sveriges Bussföretag arrangerade den 13/12 luciakortéger med lysande turistbussar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Syftet var att sprida ljus, sätta fokus på läget i branschen och visa att man saknar sina resenärer. Även Svenska Turistbussföretagen anslöt sig och totalt deltog 121 bussar. Vi var på plats i Göteborg för att visa vårt stöd och så här fint var det:

 

Pressartiklar m.m. under pandemin:

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 29/1-21 för att fortsätta kämpa för direkt stöd till turistbussbranschen. Men på mötet var bl.a. vår vd Göran Grell. Läs mer här.

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Resforum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Resforum 30/9

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 26/8 för att verka för mer stöd till turistbussbranschen. Med på mötet var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Läs mer här.

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag och du kan fortfarande ta del av deras erfarenheter och råd.

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

Som sagt, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Tveka inte att höra av dig till oss. Följ oss också på Facebook, Linkedin och Instagram.

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR