Covid-19

Bästa kund!
För varje dag ser vi antalet körklara resor för sommaren sakta öka. De är såklart få mot ett normalt år, men i takt med vaccinationerna går det framåt. Lycka. Parallellt lättar också restriktionerna i flera länder, nu senast i t.ex. Spanien och Tyskland. Vi hoppas att du också ser en ljusning. Hör av dej om du vill justera bokade resor, överväger nya, behöver förlänga deadlines eller bara har lust att kolla läget.

När det nu vänder är det oerhört viktigt att ditt bolag är top of mind. Fortsätt kommunicera med dina resenärer och förmedla trygghet och reslust. Här hittar du 13 tips på hur du kan marknadsföra dig just nu.

Information kring restriktioner i olika länder får du bäst i direkt kontakt med oss eller via de röda länkarna. Detta gäller för Tyskland just nu:
– Fr.o.m. 6 juni klassificeras Sverige inte som ett område med särskilt hög smittspridning (Hochinzidenzgebiet), utan som ett  riskområde (Risikogebiet).
– Alla resande från Sverige som kan uppvisa ett negativt test alternativt intyg på fullständig vaccinering eller tillfrisknande (på engelska) vid inresan är undantagna karantän.
– Alla resande från riskområden måste anmäla sig digitalt här före inresan.
– Mer information hittar du på Sweden Abroad.

Läs också våra nyhetsbrev, av responsen förstår vi att de är uppskattade. Kontakta oss gärna om du inte redan prenumererar.

Våra öppettider är måndag till torsdag kl. 9-15. Fredagar har vi tills vidare fortsatt stängt, men vi finns alltid på vår jour.

Den 19-20 augusti ställer vi ut på Svenska Turistbussföretagens Buss & Resemarknad i Lundsbrunn. Då samlas branschen igen för första gången, det vill du inte missa. Save the date och läs mer här.

Pressartiklar, genomförda aktiviteter m.m. under pandemin:
Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 29/1-21 för att fortsätta kämpa för direkt stöd till turistbussbranschen. Men på mötet var bl.a. vår vd Göran Grell. Läs mer här.

Sveriges Bussföretag arrangerade Lussebuss den 13/12; luciakortéger med lysande turistbussar i Malmö, Göteborg, Stockholm och Umeå. Syftet var att sprida ljus, sätta fokus på läget i branschen och visa att man saknar sina resenärer. Även Svenska Turistbussföretagen anslöt sig och totalt deltog 121 bussar. Vi var på plats i Göteborg för att visa vårt stöd och så här fint var det:

 

Samverkan – bäst för branschen Göran Grell i Resforum 4/11

En hårt kämpande bussresebransch Göran Grell i Resforum 30/9

Svenska Turistbussföretagen besökte Näringsdepartementet den 26/8 för att verka för mer stöd till turistbussbranschen. Med på mötet var föreningens ordförande, Nybergs Buss och vi. Läs mer här.

Göran Grell lever på hoppet Intervju i Dagens industri och på Di TV 15/7

Inrätta en fond som kan betala tillbaka resenärernas pengar Göran Grell i Göteborgs-Posten 14/6

Rädda den miljövänligaste sektorn inom resebranschen Fredrik Helgesson & Göran Grell i Travel News 10/6

Nu gäller det att ställa om Göran Grell i Resforum 3/6

Företag drabbas när Tillväxtverket svänger Fredrik Helgesson & Göran Grell i Svenska Dagbladet 20/5

Betala inte tillbaka Göran Grell i Resforum 6/4

Resebyråer och researrangörer är nu Svarte Petter Göran Grell i Bussmagasinet 3/4

Bussbranschen kommer att återhämta sig snabbast Göran Grell i Travel News 2/4

I På minuten med RK intervjuade vi under våren och sommaren olika branschaktörer som delade med sig av sin vardag och du kan fortfarande ta del av deras erfarenheter och råd.

ReseMakar’n och Göran Grell om krisen i bussbranschen Dagens Nyheter 31/3

 

Vi sitter alla i samma båt och ror åt samma håll. Inget företag, ingen individ klarar den här situationen själv. Tillsammans gör vi det. Vi på RK finns här för att hjälpa dig så mycket vi kan. Med konkreta råd för din affärsverksamhet. Med förlängda deadlines. Med ditt program. Och med dina fasta grupper allt eftersom de vill resa igen.

Tveka inte att höra av dig. Följ oss också gärna på Facebook, Linkedin och Instagram. Där ser du vad som händer hos oss, på resmålen och i branschen. Just nu sprider t.ex. våra lokalguider runt om i världen reslust, energi och glädje. Bland mycket annat. 😊🚌

Allt gott!

Med hälsningar från alla på
RK Travel Group

 

Viktig information

Viktig information ang. GDPR