Här är vinnarna av Guldbussen

Åh vad vi gärna hade sett att RK’s TUR var up & running som vanligt och att hela branschen var här när Guldbussen delades ut. Istället provade vi livesändning på Facebook, inte helt lätt för oss reseproffs att bli teknikproffs, men hjärtat och engagemanget fanns där. Efter ett pass med konkreta råd i den situation som vår bransch befinner sig i, följde prisutdelningen.

Vinnar av Guldbussen 2019 är Gruppresor i Värmland och vi hade en glad Cissi på länk. Gruppresor startades av Lennart Gunnarsson i Grums 1985. Lennart hade ett förflutet inom Stena Line där han såg en ökande efterfrågan på gruppresor. Idag finns man även i Karlstad och är Värmlands ledande gruppresearrangör. Företaget drivs nu av barnen, Cicci och Marcus, i samma anda som föräldrarna en gång lade grunden till. Under företagets 35-åriga liv har man aldrig givit avkall på kvalitativa gruppresor till närområde så väl som till fjärran länder, alltid med kunniga och serviceinriktade färdledare.

– Gruppresor är en mycket värdig vinnare som alltid har gott humör och visar stor kämparanda, sa vår vd Göran Grell. Ett exempel: deras programresa till NY 2017 stoppades av tekniska problem på flyget – två gånger. 2019 drabbades samma resenärer av pilotstrejk och kom för andra gången inte till NY. Nu planerar Gruppresor för 2021 – man ger sig inte, dessa gäster ska bara få se The Big Apple.

Guldbussens hederspris tilldelades en person som har gjort väsentliga avtryck å turistbussbranschens vägnar. Marie Lange ser det säkert inte så själv, men alla som haft kontakt med henne vet att det stämmer. Med sin röst, värme, humor och genuina kärlek till ”bussagobbarna” har ”Miss Mary” fört branschen samman.

Ingen uppgift är tråkig för denna engagerade problemlösare i kort-kort. Allt görs med ett leende och Marie har under många år gjort bussbranschen gladare och livet lättare för många – på vägarna, i garagen och på kontoren. Under sin tid på RK Travel Group tog hon sig an precis allt – från att hitta kvarglömda hörapparater på ryska hotell till att hålla koll på grundarens tandläkartid. Hennes karriär fortsätter nu med reseledaruppdrag och närmast i styrelsen för Svenska Turistbussföretagen.

Guldbussen är ett pris som är instiftat för att lyfta turistbussbranschen i Norden i allmänhet och ett företag eller person i branschen i synnerhet, som har gjort något för att utveckla och inspirera andra. Egenskaper som premieras är: glädje, energi, framåtanda, nyfikenhet och en förmåga att tänka nytt. Juryn består av alla säljare från RK som dagligen träffar och pratar med de flesta i branschen.

Vinnare av Guldbussen 2018:
ReseMakar’n i Vänersborg samt hederspris till Lennart Carlsson

Vinnare av Guldbussen 2017:
Kjetils Bussreiser i Skotterud i Norge samt hederspris till Toni Schönfelder