Lyx, vad är det för dig?

Vi människor är olika. Om man säger ordet lyx, så får de flesta av oss olika bilder framför sig. Kanske är det en Rolls Royce-bil, en Gucci-väska, en sandstrand på en ”paradisö” eller så är det egen tid, en kopp kaffe i solen, tid att vara med barn eller barnbarn, en stund i bilen med P1 eller varför inte ett träningspass. En sak vet jag och det är att resor kommer oerhört högt upp på de flesta människors ”lyxlista”. Den senaste tiden har dock många människors syn på resor förändrats ganska radikalt.

Nu för tiden är drömresor inte lika med avstånd, som det länge varit, utan hur länge du kan vara borta och hur närvarande du lyckas vara. Klarade du dessutom av att göra så lite miljöavtryck som möjligt – ja, då är du en vinnare och står högt i rang. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Turistbussen tillhör framtidens resesätt. På många sätt och vis. Klimatfrågan är bara ett exempel.

Trender.
Vill du veta restrender och vad som floppar inom gruppresor så rekommenderar jag dig att läsa tidningen RES Forum där vi fyra gånger per år presenterar vår ”Resebarometer”. Det är vår, subjektiva förvisso, syn på turistbuss- och gruppresebranschen.

Krydda.
En viktig sak är att krydda dina resor med arrangemang. Att få din resa att sticka ut ur mängden. Planera i god tid så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt och för att säkra din plats. Fråga oss eller se alla tips på riktigt bra arrangemang för grupper under Reseförslag här på vår sajt.

Gasa.
Rese-Skandinavien genomlider just nu en ganska tuff tid. En rekordsvag valuta, en extremt vacker sommar -18, flygskam och en lite lugnare ekonomi gör att framför allt de som i första hand jobbar med sol- och badresor sliter. Vi i gruppresebranschen märker också av ett lite lugnare tempo, men inte i närheten av vad jag hör från mina kompisar som jobbar på charterarrangörer eller resebyråer. Där är det slakt. Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke. Fortsätt att trycka på med dina resor. De står sig väl och vi har tillsammans en produkt som just nu passar marknaden oerhört bra. Å du, du vet väl att vi har 48 timmars svarsgaranti på fasta bussgrupper? Testa oss, stressa oss och vinn dina gruppförfrågningar.

Göran Grell
VD RK Travel Group