På minuten med RK

Hur mår du? Vad gör du? Hur ser du framåt? I ”På minuten med RK” har vi under våren och sommaren intervjuat olika branschaktörer, från bussbolag till rederier, som delat med sig av sin vardag. Vad gör de för att överleva den tuffa situation vi alla är i? Lyssna och kika, här hittar du alla avsnitt:

Hur är läget i Tyskland? Landet som är så viktigt för bussresebranschen. Hör Iris Müller på Tyska Turistbyrån i På minuten med RK. Hon bjuder också på sina personliga guldkorn i norra Tyskland, helt magiska platser. Inspelat 2/7.

 

96 stycken. Trots bussar ”till förbannelse” är Niclas Ingves på Ingves & Svanbäck vid gott mod. I På minuten med RK den 11/6 intervjuas han av Göran Grell och lite vice versa. Det snackas ledarskap, finsk sisu och hur det går för våra resp. bolag. Och hur blir man vältränad – samtidigt som man njuter av mat & vin?

 

Ett stängt land börjar öppna upp – hur agerar turism- & resenäringen då? Hör Anders Nord intervjua engagerade Sandra Olsson på Visit Norway i På minuten med RK den 28/5. Det snackas också om hållbart resande, en gyllene omväg och smultronställen. Och varför Sandra känner sig som The lucky one minst en dag i veckan.

 

Hon kör buss, gillar träning och leder ett av många familjeägda bussföretag som håller vårt land rullande. I På minuten med RK från 20/5 pratar vår Göran med Jennie på Högbergs Bussresor om smällar, energi och trogna kunder. Och hur är det egentligen att vara kvinnlig ledare just nu?

 

Hur är det i Team Petter Stordalen? I På minuten med RK från 12/5 pratar Göran Grell med en tjej som strålar av energi trots tuffa tider. Hör Eva Sandholm, Quality Hotel Panorama Göteborg, om ledarskap, stresspåslag och en spektakulär takbar som är helt rätt nu.

 

Han har inte bara branschens coolaste namn, han är också vd på Neoplan Väst. I På minuten med RK den 6/5 intervjuas Jocke Bay av vår vd Göran Grell. Vilka råd har Neoplan till alla bussföretag just nu?

 

Jonas är glad, modig och har världens bästa jobb. Hans favoritplats på jorden har en femte årstid och det är då du ska åka dit. I På minuten med RK från 23/4 snackar Anders Nord med Jonas Hamstedt på GotlandsResor:

 

Kjetils Bussreiser verkar i norska Skotterud, 1 mil från gränsen till Sverige. Torsdagen efter påsk sålde de resor för 250 000. Fantastiskt. Vår vd Göran Grell tog ett snack med ägaren Kjetil Aasberg:

 

Här hör du Pär Nordgren på Viking Line berätta hur man ser framåt, hur snabbt de kan ha hela fartygsflottan up & running och om Zlatan kommer till Hammarby. Intervjun gjordes 9/4 av Anders Nord, RK Travel Group.

 

Möt Georg & Anne-Marie på Hagestad Touring på vackra Österlen som bl.a. hittat sätt att behålla sina resenärer. De intervjuas av Göran Grell, RK Travel Group, den 7/4.