Röros bjuder på en glimt av det förflutna och mysfaktorn är hög bland stadens gamla trähus. Det är en historisk ort som också lyckas vara modern och den ligger knappt en timma från den svenska gränsen mot Härjedalen.

Röros grundades 1644 när man upptäckte kopparmalm i området och trähusbebyggelsen är bland de äldsta i Europa. Mycket av den ursprungliga karaktären finns kvar och många gator och byggnader är samma som när de konstruerades på 1600-talet. Staden är med på Unescos världsarvslista och hela stadskärnan är kulturmärkt. Flanera bland de smala gränderna och kika in på gamla bakgårdar, fyllda med hantverkare och trevliga butiker. Röros är också känd som en av Norges ledande regioner när det gäller närproducerad mat.

Även vintertid är Röros en fantastisk stad att besöka och t.ex. ordnas en omtyckt julmarknad i början av december och vintermarknaden Rörosmartnan i februari. Under jul- och nyårshelgerna smyckas staden och blir extra pittoresk, så varför inte fira någon av storhelgerna här? Bo på trevliga Bergstadens Hotell med ett utmärkt centralt läge, god mat, trevliga gemensamma utrymmen och härlig stämning. Stanna tre nätter över julhelgen eller två nätter över nyår för att fira in 2021.

Just nu har vi platser kvar, välkommen med din förfrågan!

Lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Gatubild från Röros © Svein Eggan / Destinasjon Röros

 

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Bergstadens Hotell i Röros
  • 2 x lunch på hotellet (24/12 och 25/12)
Skicka förfrågan