Att Nederländerna är centrum för blomsterfestivaler, grönskande trädgårdar och imponerande odlingsarrangemang är inget nytt. Vart 10:e år tar man det dessutom ett steg längre och arrangerar den världsberömda trädgårdsfestivalen Floriade Expo med storslaget fokus på spännande teman och utställningar inom hortikultur, natur och miljö.

2022 står Almere, strax utanför Amsterdam, värd för detta färgsprakande evenemang som lockar miljontals besökare från när och fjärran. Under sex månader, från 14 april till 9 oktober, är det möjligt att resa hit och njuta av den stora uppbyggda parken som går i en grönskande explosion av färg och doft. T.ex. kan vi få inspiration från 40 olika länders variationer av blommor, växter, grönsaker och frukt! Eftersom Floriade Expo pågår från vår till höst ges möjligheten att uppleva trädgårdens praktfullhet under årets olika säsonger.

En annan del av utställningens fokus ligger på nya innovationer av hållbara städer där naturen bör vara en viktig del av vardagen och man bygger bl.a. upp permanenta fastigheter som kommer stå kvar även efter 2022. Här kommer även finnas ett galleri av fantastisk arkitektur, gröna broar, stora växthuskomplex, paviljonger och en 850 m lång linbana. Med andra ord, en hyllning till det gröna alternativet in i framtiden!

Floriade Expo är en helt unik upplevelse som lockar både gammal och ung, så boka in dina gruppresor redan idag – det är 10 år till nästa gång. Vi har ett brett utbud av hotell i t.ex. Amsterdam, Haag-området, Nunspeet, Hilversum, Putten och Lelystad och som partner till Floriade Expo 2022 ordnar vi även dina entrébiljetter. Välkommen att kontakta oss!

 

Skicka förfrågan