Gotland är unikt, lite som att resa utomlands, men ändå inte. Res gärna hit under öns femte årstid när sommaren är över och Gotland egentligen är som bäst. Här varvar vi ringmur och raukar med stränder, fiskelägen och lokalproducerade läckerheter och njuter av lugna kvällar och fina utflykter.

På den sydligaste spetsen blickar den kända rauken Hoburgsgubben ut över havet och vi gör detsamma från fyren. Besök även sandstensmuseet i Kettelviken, Bottarvegården från 1600-talet och se imponerande kyrkor av olika karaktär.

Det lite mer okända östra Gotland bjuder på fina sandstränder, Torsburgens fornborg, Folhammars raukområde samt pittoreska fiskelägen som Sysne och Grynge.

På en klassisk tur norröver ser vi droppstensgrottorna i Lummelunda och Ingmar Bergmans Fårö. Ön har ca 500 bofasta och lockar med karaktäristiska kalkstenshus, museum, raukfält och kilometerlånga stränder.

Visby, rosornas och ruinernas stad, grundades 897 och skyddas av Unesco. Ringmuren, kyrkoruinerna, domkyrkan och de medeltida gränderna överlappar det moderna Visby. Här kan vi prova lokaltillverkad öl och whisky eller varför inte erbjuda en fantastisk medeltida matupplevelse på Kapitelhusgården?

Bo på trevliga Visby Gustavsvik som ligger precis vid kusten längs Visbys norra strandpromenad, ca 4 km från hamnen. Våra rum är nyrenoverade bed & breakfastrum med hotellstandard och nära havet i mån av plats. Visby Gustavsvik är en populär stug- och lägenhetsanläggning och på området finns även restaurang, gemensamma sällskapsutrymmen, shop, cykeluthyrning m.m. Med fördel äter vi middag här två av kvällarna och kompletterar med en middag inne i historiska Visby.

Reseförslag

  • båtresa med Destination Gotland Oskarshamn/Nynäshamn–Visby t/r och inkl. buss
  • 3 x övernattning, varav 2 x halvpension och 1 x frukostpension, i nyrenoverade rum på Visby Gustavsvik i Visby
Skicka förfrågan