Extremt låga priser och endast två föreställningar – för första gången inleds Passionsspelen med två speldagar bara för ungdomar. Utöver upplevelsen av de unika spelen får de också samtala med skådespelare och kompositörer. Målgruppen är 16-28 år och t.ex. kyrkliga ungdomsgrupper, gymnasieskolor eller universitet. Vi skräddarsyr resan för din grupp, t.ex. kan besöket i Oberammergau kombineras med f.d. koncentrationsläger, kloster och slott.

Syftet med ungdomsdagarna är att skapa ett intresse för historia och spelens bakgrund hos den yngre generationen. Totalt har endast 8 000 ungdomar möjlighet att se de världsberömda spelen dessa två dagar. Därutöver finns också plats till en ledare över 28 år per 10 ungdomar.

De två föreställningarna är samtidigt generalrepetitioner och aktuella datum är 7 och 8 maj. Föreställningen börjar med del 1 kl. 14.30-17.00, följt av en paus då det finns möjlighet att köpa mat från food trucks. Del 2 pågår 20.00-22.30 och därefter kan den som vill handla mackor och dryck inför bussresan till boendet. De olika boendealternativen ligger i Oberammergau med omnejd.

Passionsspelen i Oberammergau uppförs vart tionde år sedan 1634. Då lovade byns invånare att uppföra ett passionsspel till Guds ära om man skonades från pesten som drog fram genom Europa. Från maj till oktober spelas heldagsföreställningen om Jesu liv och lidande drygt 100 gånger i den magnifika och delvis uteliggande teatern. Alla som medverkar på eller bakom scenen så som skådespelare, kör, orkester, skräddare eller scenarbetare, måste antingen vara födda i byn (som har drygt 5 000 invånare) eller ha bott här de senaste 20 åren.

RK Travel Group/Rese-Konsulterna har sedan flertalet passionsspel tillbaka varit en exklusiv partner. Kontakta oss idag för mer information och bokning gällande ungdomsdagarna eller ordinarie eventpaket. Vi hjälper dig också med övriga besök, hotell på ut- och hemresa, färjor m.m.

Bild Passion Play Oberammergau 2022 © Birgit Gudjonsdottir.

Eventpaket för de två ungdomsdagarna - nyhet 2022

  • 1 x övernattning inkl. frukostpension på boendealternativ i Oberammergau med omnejd
  • spelbiljett till söndagen den 8 maj
  • en deposit på 25% betalas vid bokning och resterande belopp 42 dagar före avresa
Nettopris/person i 2-4 bäddsrum 8-9/5 2022
Skicka förfrågan