RK Travel Group öppnar i Kina – satsar på inkommande resor till Norden

RK Travel Group tar nu nästa steg i en ambition att bli störst i Norden på inkommande resenärer från Kina. RK har tecknat ett intentionsavtal att vara huvudägare i Rui Kai International Travel Service CO. LTD, med huvudkontor i Beijing, Kina. Rui Kai är redan idag verksam både inom inkommande resor till Kina som utgående till Skandinavien.

-Alla som har varit i Kina inser att vi bara är i början av en fantastisk marknad. Den asiatiska resemarknaden i allmänhet och Kina i synnerhet kommer att explodera. Det finns ett rekordstort intresse för resor till Europa och även till Norden. Norden erbjuder en bra miljö och en fantastisk natur som står i stor kontrast till Kina. För en kines känns Norden äkta, rent och exotiskt, säger Göran Grell, VD för RK Travel Group AB.

-Vi på Rui Kai är både stolta, glada och förväntansfulla att få bli en del av RK. Allt i Kina går snabbt och talen är stora. Endast 10% av kineserna har pass (140 miljoner människor). De har alla en mycket god ekonomi och är reslystna. Det kinesiska utlandsresandet förväntas växa med 20% om året i minst 20 år. Här ska Rui Kai vara en stor spelare, säger Leif Sun, som är svensktalande kines och VD för Rui Kai.

-Redan i sommar kommer våra första resenärer till Sverige, Norge, Danmark och Finland, fortsätter Grell. RK har redan idag drygt 30 000 resenärer inom Norden. Självklart kan vi, tack vare det, få bra priser och villkor som kommer våra kinesiska resenärer till godo. Vår ambition är att våra befintliga svenska kunder även ska få köra dem i sina bussar. Det blir ett fint komplement till deras och vår huvudaffär.

Fakta Kina:
– Antal invånare: 1,4 miljarder eller 19% av jordens befolkning.
– Antal utlandsresor från Kina under 2017: 129 miljoner
– Kriterier för en kines att få visum till Sverige: deposition på 30 000 kr, hotell och flygbiljett, försäkring, garanti från arbetsgivare att man har och kommer att återvända till arbetet, fingeravtryck.
– Kineserna har många andra lediga dagar än i Sverige, men utöver det har man 1-3 veckors semester.
– Det är mycket hög status för en kines att resa utomlands och trycket på resor är stort. Man har kort framförhållning och är mycket priskänslig.
– När man kommer till Skandinavien är man mest nyfiken på Stadshuset i Stockholm (Nobelfesten), norska fjordar, västkusten i Sverige, norrsken, midnattssol och natur.
– Det finns 102 miljonstäder i Kina. 2030 beräknas 70% bo i städer. De fem största städerna är: Chongqing 33 miljoner invånare, Shanghai 24 miljoner, Beijing 22 miljoner, Chengdu 17 miljoner och Tianjin 16 miljoner.
– Kinas yta är lika stor som Europa och Ryssland.