Djupa skogar, glittrande sjöar och fantastisk kulturhistoria känns signifikativt när vi tänker på Värmland. Upplev allt och lite till med Frykenstrand i Sunne som bas, hotellet med den magiska sjöutsikten.

Dag 1. Ankomst till Sunne

Dag 2. Selma Lagerlöf, Erik Gustaf Geijer & Monica Zetterlund
Vi ger oss av västerut och inleder med vår världsberömda nobelpristagare Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka. Vi kör sedan genom lilla Ransäter, ett stenkast från Klarälven, och här besöker vi Erik Gustaf Geijers bruksherrgård. Inte långt härifrån kan vi även stanna till och titta på Tage Elanders födelsehem. Sista stoppet denna intensiva dag är pittoreska Hagfors, där vi lär känna värmlandsdottern Monica Zetterlund på hennes eget museum. I Hagfors finns även ett Järnvägsmuseum för de som känner att det lockar mer.

Dag 3. Trädgårdsprakt, vackert linne & fordon från förr
Nästa dag inleder vi med Rottneros Park, den mycket vackra trädgårdsmiljön med sina skulpturer och sin herrgård och som i Gösta Berlings Saga relateras till som ”Ekeby”. Vi reser sedan vidare mot välkomnande Arvika och på vägen gör vi en avstickare till välkända Klässbols Linneväveri. Väveriets historia går 100 år tillbaka i tiden och vem vet, kanske köper vi med oss fina handdukar, tabletter, tyger eller kuddar hem. Dagens sista stopp gör vi på Arvikas Fordonsmuseum, ett välbesökt och populärt besöksmål med över 100 olika historiska fordon som tar oss tillbaka i tiden. Sista kvällen njuter vi på hotellet vid Fryken innan hemresan dagen därpå.

Dag 4. Hemresa

Bild från Fordonsmuseet i Arvika, foto Per Eriksson.

 

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Hotell Frykenstrand i Sunne 
  • entré och guidning på Selma Lagerlöfs minnesgård Mårbacka i Östra Ämtervik
  • entré och guidning på Geijersgården i Ransäter
  • entré och guidning på Monica Z-museet i Hagfors
  • entré och guidning på Rottneros Park i Rottneros
  • entré och guidning på Klässbols Linneväveri i Klässbol
  • entré till Fordonsmuseet i Arvika
Skicka förfrågan