Staden Ålesund sträcker sig över ett antal öar och kan liknas vid något hämtat ur en nordisk saga. Det vackra fjordlandskapet och de höga fjälltopparna i stadens närhet har bidragit till att området är bland de mest besökta platserna i Norge. Den fina stadskärnan i jugendstil byggdes efter en förödande brand 1904.

På bekvämt avstånd från Ålesund finns spektakulära naturupplevelser som Geirangerfjorden och Trollstigen. Under en tågresa med Raumabanan genom den natursköna Raumadalen får vi uppleva sevärdheter som Trollväggen och Kyllingbron.

En färd genom skärgårdslandskapet väster om Ålesund tar oss till en av Norges främsta fågelöar. Via landsvägar och små broar når vi ön Runde med endast ca 150 invånare, men som sommartid är hem för ca en halv miljon havsfåglar. Under ett besök på Runde Miljöcenter får vi lära oss om bl.a. lunnefåglar och den norska sillen. Vi får även se delar av Rundeskatten och höra historien om denna holländska guldskatt som hittades i havet utanför Runde 1972.

Lägre pris 
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även öppnat ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän numera har avdragsgill moms, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta kommer i sin förlängning gynna även våra svenska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Raumabanan © Leif Johnny Olestad / visitnorway.com
Ålesund © Andres Giubelli / visitnorway.com

Reseförslag

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Scandic Parken Ålesund
  • lokalguide i Ålesund, ca 2 timmar
  • fjordkryssning Ålesund-Geiranger med Geiranger Fjordservice
  • tågresa på Raumabanan Dombås– Åndalsnes
  • entré, guidning och 1-rätters lunch inkl. kaffe och kaka på Runde Miljöcenter
Skicka förfrågan