Den vackra barockstaden Dresden kallas ofta ”Florens vid Elbe” och är en av Europas främsta kulturskatter. Endast ett par mil härifrån, i sydöstra Sachsen, ligger spektakulära Sachsiska Schweiz som är känt för sina dramatiska sandstenstoppar. Under vår resa besöker vi bl.a. Bastei, fästningen Königstein och provar vin vid Schloss Wackerbarth.

Dag 1. Ankomst till Dresden
Vi ankommer till Dresden och inkvarterar oss för fyra nätter på ACHAT Premium Dresden. Det välkomnande hotellet är lugnt beläget i de östra utkanterna av Dresden och Elbe finns inom bekvämt gångavstånd.

Dag 2. Stadsrundtur i Dresden & båttur på Elbe
Vi besöker den historiska stadskärnan i Gamla stan som återuppbyggts löpande sedan andra världskrigets slut. En lokalguide visar oss några av Dresdens främsta sevärdheter och vi ser bl.a. den kungliga festplatsen Zwingern, Semperoperan och Frauenkirche. Vi passerar även det mäktiga Furstetåget, en 102 m lång målning som består av ca 23 000 porslinsplattor som tillverkades i Meissen.

Under eftermiddagen gör vi en båttur som inleds vid Gamla stan. Vi färdas sedan uppströms på Elbe och passerar flera vackra slott och den blåa bron ”Blaues Wunder”. Efter ca två timmars färd når vi Pillnitz där vår buss möter upp.

Dag 3. Porslinsstaden Meissen & vinprovning vid Schloss Wackerbarth
Under morgonen följer vi Elbe till pittoreska Meissen som ligger cirka 25 km nordväst om Dresden. Här finns det praktfulla slottet Albrechstburg som en gång i tiden startade Europas första porslinstillverkning. En lokalguide tar oss med på en stadsrundtur och berättar mer om stadens historia.

Under eftermiddagen stannar vi vid Schloss Wackerbarth i Radebeul. Här visas vi runt på ägorna och provar det vin som odlats på de grönskande terrasserna som omger slottet.

Dag 4. Fästningen Königstein & Sachsiska Schweiz med Bastei
Denna dag följer vi Elbe i sydvästlig riktning och reser till den mäktiga fästningen Königstein vars grunder byggdes redan på 1200-talet. Fästningen kan liknas vid en mindre by och ligger på den höga Kungsklippan. Ett sightseeingtåg tar oss upp till fästningen och vi får en guidad rundtur i fästningen med audioguider.

Vi fortsätter sedan till Sachsiska Schweiz, det natursköna området som är känt för sina raukliknande sandstensklippor. Vid Bastei har flera av dem förbundits med stenbroar som gör det möjligt att beskåda den gudomliga utsikten över Elbedalgången från flera utsiktsplatser.

Dag 5. Hemresa
Vi lämnar vackra Dresden och reser hemåt.

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz var Månadens resa augusti 2020. Se också:

Februari: Vin & vandring längs Skåneleden
Januari: Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere

Fler Månadens resa från 2020
The Queens’ Sandringham & East Anglia
Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
Livsnjutarnas Istrien
Svenska slott & trädgårdar
Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg
Småland med Glasriket
Sommarstaden Halmstad & Tylösand
Norges fjäll, fjordar & glaciärer
Stockholms konst & kulturskatter

 

 

 

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. halvpension på ACHAT Premium Dresden
  • lokalguide i Dresden, ca 2 timmar
  • båttur Dresden – Pillnitz, ca 2 timmar
  • lokalguide i Meissen, ca 2 timmar
  • rundvisning och vinprovning av 3 viner på Schloss Wackerbarth i Radebeul
  • färd med sightseeingtåg, entré och audioguide vid Festung Königstein
  • besök vid Basteiklipporna i Sachsiska Schweiz
Nettopris/person i dubbelrum 1–26/4, 5/6–2/8 och 14–29/8 2021
Skicka förfrågan