Besök småländska Kosta där det har skapats vackert glas sedan 1742, en destination som bjuder på många fina upplevelser. Vi ser det fascinerande glasbruket, tar en tur i utvandrarbygden och smakar Kostas egna gin i ett vackert Orrefors-glas som vi får behålla som minne. Dessutom upplever vi en kväll med klassisk hyttsill, en tradition som går tillbaka till tiden då glashyttan var bygdens samlingspunkt. Att shoppa på Kosta Outlet, besöka Safariparken eller prova Kostas lokalproducerade öl är ytterligare möjligheter under en resa hit.

Dag 1. Välkomstdrink & middag
Väl framme på Kosta Lodge serveras vi en välkomstdrink som är baserad på Kostas egna gin och det vackra Orrefors-glaset får vi behålla. Till middag äter vi sedan en välsmakande och närproducerad viltgryta.

Dag 2. Upplevelser i Kosta
Efter frukost tar vi en tur med guide i Vilhelm Mobergs utvandrarbygd. Här besöker vi några av platserna som vi känner igen från romanerna, filmerna och Kristina från Duvemåla. Under eftermiddagen ser vi sedan Kosta Glasbruk och Kosta Art Gallery. En guide visar oss runt i dessa unika miljöer i ett av  Sveriges allra äldsta glasbruk. På kvällen får vi uppleva klassisk hyttsill med glasblåsning, underhållning och genuin småländsk mat tillagad i glasbrukets kylugnar. Några i vårt sällskap får kanske också möjlighet att själva blåsa glas.

Dag 3. Hemresa
Efter frukost kan vi upptäcka mer av Kosta om tid finns, alternativt starta vår hemresa.

Om Kosta Lodge
Vi bor i moderna semesterhus för två personer på närliggande Kosta Lodge, ett boende som ligger nära naturen och med utrymmen som passar bra för grupper. Här finns mysiga sällskapsrum, restaurang, bar, relaxavdelning och ett pool-område. Samtidigt har du ditt egna hus med soffgrupp, tv, wi-fi, pentry, badrum och ett sovrum för två.

Tips 1)
Addera till en övernattning och gör en heldagsutflykt till Öland.

Tips 2)
Kosta har också en väldigt trevlig julmarknad som startar i mitten av november och pågår torsdag-söndag fram till nyår.

Foto: Destination Kosta 

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa. Se till exempel:

Gutarnas ö
Sagolika städer & historiska skatter
En smak av Sydafrika
Rundresa i vackra Tjeckien
Bo på slott i polska Pommern
Pärlor vid Istriens kust
Schweiz från topp till dal
Malgrat de Mar
Great West Way – hela England på ett snöre
Ostfriesland

Tre vinländer

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så kommer Månadens resa i din inkorg.

Reseförslag

  • 2 x övernattning, varav 1 x halvpension och 1 x frukostpension, på Kosta Lodge
  • ginbaserad välkomstdrink inkl. Orrefors-glas
  • lokalguide i utvandrarbygden, ca 4 timmar
  • besök på Kosta glasbruk och Kosta Art Gallery inkl. guide
  • hyttsill med traditionell småländsk mat, glasblåsning och underhållning
Skicka förfrågan