Under vistelsen på Gotland varvar vi ringmur och raukar med lokalproducerade viner och öl. Res gärna hit under våren för att se när blomningen startar eller under öns femte årstid när sommaren precis är över och Gotland egentligen är som bäst.

Visby, rosornas och ruinernas stad, grundades 897 och skyddas av Unesco. Ringmuren, kyrkoruinerna, domkyrkan och de medeltida gränderna överlappar det moderna Visby och det här är verkligen en stad med en speciell atmosfär. Vi bor tre nätter på trevliga Best Western Solhem Hotel, ett omtyckt och uppfräschat grupphotell med perfekt läge precis intill ringmuren. Här äter vi två av våra middagar och en intas i samband med att vi provar öl på Barlingbo bryggeri.

En av dagarna gör vi den klassiska turen norröver och ser de vackra droppstenarna i Lummelundagrottan samt Ingmar Bergmans Fårö. Ön har ca 500 bofasta och lockar med karaktäristiska kalkstenshus, museum, raukfält och kilometerlånga stränder. Lunch äter vi på Fårögården.

Den andra utflyktsdagen siktar vi söderut mot öns sydligaste spets där den kända rauken Hoburgsgubben blickar ut över havet och vi gör detsamma från fyren. Här finns även möjlighet att besöka sandstensmuseet i Kettelviken, Bottarvegården från 1600-talet eller att se imponerande kyrkor av olika karaktär. På Gute vingård i Havdhem äter vi en trevlig lunch och provar deras hyllade viner.

Boka din resa till Gotland för 2025 nu – vi har ett par terminer kvar till förmånligt pris i maj, juni och september! 

Bilder: Visby, Barlingbo bryggeri, Fårö och Gute vingård.

 

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt får ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa. Se till exempel också:

Sagolika städer & historiska skatter
En smak av Sydafrika 
Rundresa i vackra Tjeckien
Bo på slott i polska Pommern
Pärlor vid Istriens kust
Schweiz från topp till dal
Malgrat de Mar
Great West Way – hela England på ett snöre
Ostfriesland
Tre vinländer
Glaskonst, gin och hyttsill i utvandrarbygdens Kosta

Anmäl dig till våra nyhetsbrev så kommer Månadens resa i din inkorg.

 

Reseförslag

  • båtresa med Destination Gotland Oskarshamn/Nynäshamn-Visby inkl. buss t/r
  • 3 x övernattning, varav 2 x halvpension och 1 x frukostpension, på Best Western Solhem Hotel i Visby
  • besök på Barlingbo bryggeri i Visby inkl. visning, provsmakning av fyra sorters öl och middag på restaurang Bryggeriet Mat & Malt (en våning upp)
  • guide för rundtur på norra Gotland och Fårö, heldag
  • entré till Lummelundagrottan, norr om Visby
  • lunch på Fårögården på Fårö
  • guide för rundtur på södra Gotland, heldag
  • besök på Gute vingård i Havdhem inkl. lunch på restaurang Vingården, visning och provsmakning av fyra sorters vin
Skicka förfrågan