Missa inte att krydda ditt besök i denna kulturstad med bra arrangemang – här finns många spännande möjligheter. T.ex. kan den traditionella stadsrundturen få lite ”grädde på moset” genom att kombineras med ett besök vid den konstgjorda sandstranden i centrum, det är som bekant aldrig långt till vatten i Hamburg. Här följer några av våra bästa arrangemangstips.

Miniatur Wunderland
Besök världens största järnvägsutställning i miniatyr. Det är en fascinerande utställning för alla åldrar med nio olika områden i skala 1:87 och mer än tusen tåg. Upplev hur ljuset släcks var 15:e minut och brandkåren rycker ut. Se nöjesmetropolen Las Vegas visa sig i kvällsljus – totalt är det över 380 000 LED-lampor som lyser upp de olika länderna. Och på flygplatsen lyfter och landar 250 flyg/dag – allt i miniatyr!

Gamla Elbetunneln
Att promenera genom Gamla Elbetunneln under floden Elbe är en upplevelse. Tunneln är över 400 m lång och ansågs vara en teknisk sensation när den byggdes. Idag är det en bit välbevarad historia. Under promenaden ser vi ett 80-tal konstverk och möter flera cyklister innan vi når Steinwerder.

Chocoversum
Den som gillar choklad det allra minsta ska inte missa en 90 minuters rundtur här. Vi får höra om kakaobönan, chokladens historia och tillverkning, och rundturen avslutas med att vi gör varsin egen chokladkaka att ta med hem.


© Chocoversum

Ölprovning på Brauhaus Joh. Albrecht
Ett av Tysklands många mikrobryggerier där vi både kan ha ölprovning och äta lunch till bra pris. Under provningen får vi även lära oss om hantverket och ölets historia.

Kaffemuseum på Rösterei Burg
Hamburgs betydelse för kaffedrickandet i Europa visas på detta museum i den spännande stadsdelen Speicherstadt. Det dricks ungefär 3 miljarder koppar kaffe i världen varje dag och Sverige ligger på andra plats med tre koppar/ person och dag! Här får vi lära oss hur kaffe produceras från början till slut och se tusen kaffekvarnar samt mängder av tillbehör som hör kaffe till.

Fiskmarknaden
Spenderar man en söndag i Hamburg får man inte missa ett tidigt morgonbesök på den traditionella fiskmarknaden i St Pauli. Här kan vi smaka på nyfångade räkor, dofta på blommor och köpa frukt och grönsaker.

The Beatles
Näst efter Liverpool är Hamburg världens ledande ”Beatles-stad” och det berömda bandet startade sin resa i St Pauli-området. Tillsammans med en guide som själv upplevt ”Beatles-eran” i sin ungdom gör vi en historisk och musikalisk tidsresa i deras fotspår.

Rådhuset
Bygg på stadsrundturen med en guidad tur i Rådhuset där vi får se några av de 647 rum som byggdes under 1800-talet. Ett spännande besök med svensk anknytning då Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia har varit här på besök flera gånger.

Planten un Blomen
Mitt i Hamburgs hjärta ligger en grön park där vi bl.a. kan njuta av en botanisk trädgård och en av Europas största japanska trädgårdar. Här finns också en rosenträdgård med växthus, en musikpaviljong samt vattenspel under bar himmel maj-september. Under vattenspelet används mer än 500 LED-lampor som pumpar upp vattnet till 36 m höjd i takt till musik.

Elbphilharmonie
Det nybyggda konserthuset Elbphilharmonie ligger i de gamla hamnkvarteren som nu heter Hafen City och som bebyggts med kontor, hotell, parker, bostäder, museer m.m. Konserthuset är en imponerande byggnad på 110 m och vi kan boka biljett för att åka Europas längsta rulltrappa till Plaza som bjuder på fin utsikt över det nya området och Hamburg.

Båttur i hamnen
Utforska kajer och hamnbassänger och se fartyg på väg mot havet under en båttur i Hamburgs hamn. Under turen, som tar ca en timma, lär vi oss mycket om en av Europas största hamnar. Vi ser containerterminalen, skeppsvarv, Hafen City och upplever stadens silhuett från vattnet.

Båttur på Alster
Vi kopplar av ombord på en ångbåt som under ca en timma tar oss på en tur på Alstersjöarna. Här kan vi beundra hansastadens berömda byggnader och sevärdheter från vattnet och vi färdas bl.a. förbi den berömda Alsterfontänen, under Lombardsbron och förbi vackra bostadsområden.

Skicka förfrågan