Ta en fin tur till Östlandet, en vacker del av Norge som passar utmärkt för att kombinera vandring med de bästa smakupplevelserna som fjällen har att erbjuda. Vi njuter av naturen och strövar i friluftsparadiset Valdres som ligger vid porten till nationalparken och jättarnas hemvist Jotunheimen. Dessutom besöker vi omtyckta sevärdheter, har fokus på att äta och dricka lokala delikatesser samt tar en båttur på sjön Bygdin. Under vår resa bor vi bra på Radisson Blu Mountain Resort i Beitostölen.

Dag 1. Ankomst till Beitostölen
Vi kommer till Radisson Blu Mountain Resort där vi bor bekvämt mitt i fjällvärlden och ett stenkast från centrum av Beitostölen.

Dag 2. Folkmuseum, rakfisk och lokalt öl
Efter frukost besöker vi fina Valdres Folkemuseum, där vi får en rundvandring, upplever levande folkmusik samt provar traditionell husmanskost. Därefter åker vi till Noraker Gård där de som vill kan smaka på rakfisk, Norges motsvarighet till vår surströmming. Här finns också en gårdsbutik. Vi fortsätter till Små Vesen Bryggeri där vi äter lunch, visas runt och provsmakar öl.

Dag 3. Båttur och vandring
Vi startar dagen med en båttur på Bygdin med M/B Bitihorn som har transporterat vandrare över sjön sedan 1912. Vår buss möter upp i Eidsbugarden, på andra sidan sjön, för att ta oss till Filefjellstuene där vi äter en Kongeveg-lunch tillagad på lokala råvaror. Tillsammans med vår lokala guide startar vi sedan eftermiddagens vandring från Borgunds stavkyrka. Turen går längs med Kongevegen över Filefjell, och tillbaka till Borgund. Den kräver bra skor, men är av det lättare slaget utan större tekniska utmaningar.

Dag 4. Vandring, Lyskapellet och hemresa
Efter frukost finns det möjlighet till en lättare vandring i området, förslagsvis med lunchpaket med från hotellet. Innan bussen lämnar Beitostölen rekommenderas ett besök i det mycket vackra lilla Lyskapellet.

Prisperioden är satt utifrån när M/B Bitihorn planeras vara i trafik, men resan kan naturligtvis göras utan båtturen under andra perioder.

Lägre pris
Sedan många år har RK Travel Group en stor andel av gruppresemarknaden i Norge och vi har även ett norskt bolag: RK Travel Group Norway A/S. I praktiken innebär det att alla resor i Norge för norrmän har avdragsgill moms/merverdiavgift, vilket i sin tur sänker resans pris med mellan 10–12% för våra norska kunder. Detta gynnar även våra svenska, danska och finska kunder – ju mer våra norska kunder köper, desto större samlade inköp med bra villkor får vi.

Foto:
Kongevegen, Vindhella © Yngve Ask / Mountains for Norway
Rakfisk 
© Mountains for Norway
Små Vesen Bryggeri © Cathrine Dokken

 

 

Prisexempel

  • 3 x övernattning inkl. halvpension på Radisson Blu Mountain Resort i Beitostölen
  • entré och guide på Valdres Folkemuseum i Fagernes, ca 2 timmar
  • besök på Noraker Gård i Aurdal med smakprov på rakfisk
  • 2-rätters bryggerilunch, visning och ölprovning på Små Vesen Bryggeri i Aurdal
  • båtresa med M/B Bitihorn Bygdin-Eidsbugarden
  • 2-rätters Kongeveg-lunch på Filefjellstuene, Tyinkrysset
  • vandring med guide längs Kongevegen, 2-4 timmar
Nettopris/person i dubbelrum 1-31/8 2025
Skicka förfrågan