Följ med på en härlig höstresa till Grekland där vi med fördel kombinerar storstaden Aten med badorten Tolón. Vi får känna historiens vingslag i dess rätta bemärkelse och uppleva både stadspuls och avkoppling. Resan bjuder också på fascinerande utflyktsmål och grekiska smaker som ouzo och vin.

Dag 1. Ankomst till Aten & välkomstmiddag i Plaka
Vi ankommer Aten där vår buss tar oss till centrala Novotel Athenes. Från hotellets magnifika takterrass ser vi mäktiga Akropolis och börjar förstå att vi är på plats i denna antika miljonstad. Redan första kvällen känner vi Aten på pulsen då vi intar en traditionell grekisk middag i Plaka, den äldsta delen av stadens centrum.

Dag 2. Akropolis & stadsrundtur
En lokalguide tar oss med på en heldagstur i denna kulturhistoriska stad, där gammalt och nytt möts i en unik symbios. Vi ser Nikes Tempel, Erechteion och Parthenon på imponerande Akropolis och från denna höga punkt får vi en tydligare bild av Atens storhet. Vi går sedan den korta promenaden ner till Plaka vid foten av Akropolis. Här finns flera bilfria gator i ett myller av butiker och gränder. Efter lunchpaus och lite shopping fortsätter vår rundtur i buss.

Dag 3. Aten – båttur på Korintkanalen – Tolón
Vi reser västerut mot Peloponnesos och på vägen stannar vi vid Korintkanalen för en båttur. Medan båten glider fram genom kanalen imponeras vi av detta byggnadsverk som invigdes 1893, vilket var 1826 år efter byggstart.

Vi fortsätter sedan till en av vinproducenterna i området Nemea på Peloponnesos och där får vi prova gårdens vin. Vi besöker även det arkeologiska utgrävningsområdet Mykene och får en guidad tur på platsen. Här finns bl.a. den berömda Lejonporten och Agamemnons grav.

Efter en lång dag med fantastiska intryck når vi vårt hotell i lugna Tolón på Peloponnesos. En fin badort som vuxit från liten fiskeby till turistattraktion utan att tappa sin charm. Vi bor fyra nätter på Hotel John & George.

Dag 4. Utflykt till Nafplion & besök på ouzodestilleri
Idag tar vi oss till charmiga och romantiska Nafplion. Staden som var Greklands huvudstad 1823-1834 har många små mysiga gränder och vackra byggnader, allt omringat av ett blått hav. Vi promenerar i den gamla stadskärnan och åker upp till fästningen Palamidi från vilken vi har en fantastisk utsikt. Dagen avslutas på ett ouzodestilleri där vi lär oss hur denna grekiska specialitet produceras.

Dag 5. Egen tid i Tolón
Under en dag på egen hand får vi tid att utforska Tolón och dess omgivningar. En möjlig extrautflykt är att boka in en båttur på Egeiska havet. På en öde strand får vi njuta av lugnet och förhoppningsvis sol och bad innan en härlig grekisk lunch dukas upp.

Dag 6. Utflykt till antikens Epidaurus
Ca en timmas bussfärd från Tolón ligger ett av våra ”måsten” på resan, Epidaurus. Detta är en av världens största och bäst bevarade teatrar från antiken. Akustiken är imponerande, liksom utsikten från de översta sittplatserna. På väg tillbaka till vårt hotell i Tolón gör vi ett besök hos en av de lokala olivoljeproducenterna.

Dag 7. Hemresa från Aten

Prisexempel

  • 2 x övernattning inkl. frukostpension och turistskatt på 4-stjärniga Novotel Athenes i Aten
  • 4 x övernattning inkl. halvpension på 4-stjärniga Hotel John & George i Tolón
  • buss enligt program
  • välkomstmiddag på restaurang i Plaka
  • engelsktalande lokalguide för stadsrundtur i Aten heldag samt för dag 3, 4 och 6
  • entréer enligt program
  • båttur på Korintkanalen
  • vinprovning i Nemea
  • ouzoprovning på Karonis destilleri i Nafplion
  • besök hos olivoljeproducenten Melas i Lygourio
Nettopris/person i dubbelrum 15/10–30/11 2021
Skicka förfrågan