Grevskapet Wicklow, strax söder om Dublin, kallas Irlands trädgård för sina många blomsterrika parker. Wicklows popularitet kommer av dess mångsidighet – åt väster breder bergen ut sig, åt öster sandstränder och hav och däremellan ett frodigt landskap. Här finns sevärdheter som tilltalar de flesta, t.ex. produceras öl och whiskey och många spännande gods och herrgårdar är öppna för besök. Kanske träffar vi en Lord eller Lady!

Dag 1. Ankomst till Wicklow
Vi landar på den gröna ön och reser till Wicklow, ca 30 minuter söder om Dublin.

Dag 2. Powerscourt Gardens & whiskey
I Wicklow finns flera platser och sevärdheter som vi inte bör missa och dessa är givetvis inkluderade i vårt program. Om gästerna vill vara fysiskt aktiva är det också värt att veta att Wicklows nationalpark erbjuder en mängd välmarkerade vandrings- och cykelleder.

Idag beundrar vi den praktfulla växtligheten i Powerscourt Gardens, utnämnd till en av världens vackraste parker. I närheten ligger det nyligen öppnade whiskeydestilleriet The Powerscourt Distillery, där vi ser hur produktionen går till och får provsmaka.

Dag 3. Historia i Glendalough & vackra, handvävda filtar
Uppe i Wicklowbergen ligger Glendalough, en historiskt viktig plats. Här finns nämligen en välbevarad klosterby som grundades av St. Kevin redan under 600-talet. De flesta av byggnaderna som finns kvar är från 1000-talet och området är magiskt. Tillsammans med en kunnig guide får vi höra om klostret och dess invånares historia.

Inte långt härifrån ligger Avoca Mills, den äldsta kvarnen och handväveriet på Irland. Vi ser hur tillverkningen av vackra filtar och garner går till och här finns även butik och kafé.

I kväll roar vi oss på den genuina puben Merry Ploughboy, ägd av en grupp musiker och deras familjer. Vi underhålls av musik och dans medan vi tillsammans äter en god middag. Puben ligger drygt 30 minuter från vårt hotell.

Dag 4. Fängelsebesök & ölprovning
Wicklow stad har ett berömt fängelse som numera är ett museum. På ett mycket bra sätt har man återskapat fångarnas vardag och hur Irland har sett ut under olika tidsperioder i historien. Efteråt tar vi oss till Wicklow Brewery som tillverkar olika sorters öl och vi får möjlighet att prova ett flertal.

Dag 5. Utflykt till Dublin
Idag åker vi norrut till Dublin där vi gör en guidad rundtur tillsammans med en lokalguide, följt av ett besök på Guinness Storehouse. Det sitter fint med en kall Guinness uppe i baren på Guinnesshuset och här får vi perfekt utsikt över hela Dublin.

Dag 6. Hemresa

© Distillery Powerscourt

 

Prisexempel

  • 5 x övernattning, varav 4 x halvpension och 1 x frukostpension, på ett av Strandwoods hotell i grevskapet Wicklow
  • entré till Powerscourt Gardens i Enniskerry
  • rundtur och provsmakning av whiskey på The Powerscourt Distillery i Enniskerry
  • entré och guidad tur i Glendalough
  • entré och rundvisning på Avoca Handweavers Mill i Avoca Village
  • irländsk afton inkl. middag och underhållning på puben Merry Ploughboy
  • entré till fängelset Wicklow Gaol i Wicklow
  • rundtur och provsmakning på Wicklow Brewery i Wicklow
  • lokalguide i Dublin, ca 3 timmar
  • entré till Guinness Storehouse i Dublin inkl. en Guinness
Nettopris/person i dubbelrum 1/4–31/10 2021
Skicka förfrågan