Vi reser utmed ”La route des vins” som sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna. Under resan besöker vi vingårdar och charmiga medeltida städer, men får också tillfälle att prova choklad, ost och öl.

Dag 1. Ankomst till Alsace

Dag 2. Längs vinvägen i Alsace
Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi längs en bit av den ca 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vinodlingar och genom medeltida städer. Vi provar områdets viner på en vingård i Dambach-la- ville, en by med fina korsvirkeshus. Därefter fortsätter vår resa söderut till pittoreska Riquewihr, där vi besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion.

Dag 3. Ostar, båttur & vin
Idag besöker vi osttillverkaren Maison de Fromage i Gunsbach, i närheten av Turckheim. Efter ostprovningem åker vi till Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus. Därefter har vi fri tid för lunch. Under eftermiddagen gör vi en vinprovning i Eguisheim innan vi vänder tillbaka till vårt hotell.

Dag 4. Choklad & öl
Strax utanför Strasbourg ligger Musée du Chocolat där vi får en inblick i chokladens ursprung och produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda av inspiration åker vi vidare till den lilla välbevarade staden Obernai. Det är en mysig och levande stad med butiker, restauranger och kaféer. Här får vi egen tid att äta lunch. På eftermiddagen besöker vi ett ölbryggeri i Saint Pierre, där vi provar den lokala ölen.

Dag 5. Hemresa

 

Vinbild: © Elpev CIVA

Reseförslag

  • 4 x övernattning inkl. halvpension på mellanklasshotell i Alsace
  • vinprovning i Dambach-la-ville
  • vinprovning på Dopff & Irion i Riquewihr
  • besök hos Maison de Fromage i Gunsbach
  • båttur i Colmar, ca 30 minuter
  • vinprovning i Eguisheim
  • besök på Musée du Chocolat i Geispolsheim
  • ölprovning i Saint Pierre
Skicka förfrågan