I södra Sachsen ca 14 mil söder om Leipzig ligger kurorten Oberwiesenthal, Tysklands högst belägna stad. Naturen och den friska luften lockar besökare hit för t.ex. vandring och vintersport. Vår resa inkluderar fyra nätter i Oberwiesenthal och tar oss på fascinerande utflykter i södra Sachsen och tjeckiska Böhmen.

Dag 1. Stadsrundtur i Leipzig & ankomst till Oberwiesenthal
Under resvägen rekommenderar vi ett uppehåll i Leipzig. Handels- och universitetsstaden är rik på sevärdheter och en av dem är Thomaskyrkan där Johan Sebastian Bach arbetade som kantor. En lokalguide tar oss med på en guidad rundtur innan vi fortsätter till Oberwiesenthal och vårt hotell. Under våra dagar här kan vi nyttja hotellets pool, bastu och relaxavdelning.

Dag 2. Utflykt med ångtågstur & besök i en silvergruva
Vi inleder vår dag med att ta bussen upp till toppen av berget Fichtelberg för att njuta av den milsvida utsikten. Därefter byter vi till ångtåg för en timmas färd på Fichtelbergbahn till Cranzahl. Vi färdas genom ett område där man började bryta silver under 1100-talet och passerar flera f.d. brukssamhällen. Från Cranzahl fortsätter vi med vår buss till Annaberg-Buchholz som ligger utmed den Sachsiska silvervägen. Vi besöker även Markus Röhling Stolln som är ett populärt besöksmål. Här gör vi en rundtur med ett litet gruvtåg som tar oss genom delar av den före detta silvergruvan.

Dag 3. Karlsbad med Becherovkamuseet
Gränsen till Tjeckien går strax söder om Oberwiesenthal och idag korsar vi den för ca 3 mils färd till Karlovy Vary. Den fashionabla kurorten med sina varma källor är främst känd under sitt tyska namn Karlsbad. Här besöker vi Becherovkamuseet som tillägnats den bittersöta likören med smak av pepparkaka som tillverkats i Karlsbad i över 200 år. Becherovka sägs bl.a. bota magåkommor och vara bra för själen. Under vår heldag i Böhmen visas vi runt av en lokalguide.

Dag 4. Leksaksstaden Seiffen & Freiberg med ölprovning
Vår dag inleds med ett besök i kurorten Seiffen. Här finns ett flertal visningsverkstäder där vi kan beskåda tillverkningen av träleksaker, men även andra produkter som de duktiga träsnidarna tillverkar. Vi besöker även Freiberg som har en medeltida innerstad med kullerstensgator. På Freiberger Brauhaus får vi en visning av produktionen och provar några av bryggeriets ölsorter.

Dag 5. Hemresa & chokladmuseum i Halle
Vi lämnar Oberwiesenthal och reser norrut. Under hemvägen besöker vi Halloren Schokoladenfabrik i Halle. De tillverkar bl.a. de berömda Halloren Kugeln och levererade choklad till Viktoria och Daniels kungliga bröllop. Vi får en guidad visning på museet och ser deras berömda chokladrum som är tillverkat av 1,5 ton choklad! Därefter fortsätter vi hemåt.

Konceptet hemlig resa
Denna resa passar både för färdiga grupper och i ditt program, inte minst som hemlig resa. Resor mot okända mål lockar många resenärer – tänk vad spännande att kliva ombord utan att veta vart resan ska gå. Att resa ”ut i det blå” är ett koncept som ökar stadigt. Inte sällan ser vi att en destination som varit hemlig resa ett år, blir ett återkommande resmål i nästa års program. Vissa pärlor behöver hemlighetsmakeriet för att upptäckas, men när några resenärer varit där vill fler åka dit. Välj fliken Resmål och sedan Hemlig resa för att se fler fina förslag.

Fichtelbergbahn © Sven Oettel
Chokladrum © Halloren Schokoladenmuseum

 

Prisexempel

  • 4 x övernattning inkl. halvpension på Ahorn Hotel am Fichtelberg i Oberwiesenthal
  • daglig entré till hotellets pool, bastu och relaxavdelning
  • lokalguide i Leipzig, ca 2 timmar
  • färd med ångtåg Oberwiesenthal – Cranzahl
  • entré och färd med gruvtåg i Markus Röhling Stolln i Annaberg-Buchholz
  • lokalguide i Böhmen, ca 8 timmar
  • entré till Becherovkamuseet i Karlsbad inkl. provsmakning av 4 sorters likör
  • bryggerivisning och ölprovning på Freiberger Brauhaus i Freiberg
  • entré och guidad visning på Halloren Schokoladenfabriks museum i Halle
Nettopris/person i dubbelrum 1/4–31/10 2021
Skicka förfrågan