Halmstad är en av Sveriges främsta sommarstäder och sommarparadiset Tylösand med sin 7 km långa sandstrand lockar långväga besökare. Halmstad är samtidigt en mångsidig stad fylld av historia, konst och kultur. Här finns både den natursköna Hallands kustväg med en rad spännande besöksmål och i Tylösand är anslutet till Prins Bertils stig, den ca 18 km långa vandringsleden som följer kusten in till centrala Halmstad.

Vi bor bekvämt på Hotell Tylebäck som ligger omgiven av rofylld natur och inom gångavstånd till norra delen av Tylösand. Det moderna hotellet har smakfulla rum som alla har tillgång till en egen uteplats. Här finns även ett litet gym och bastu med tillhörande relaxrum som gör det till ett utmärkt boende för några nätter i Halland. Hotell Tylebäck kan även vara en bra bas för resor med utflykter i norra Skåne och Helsingborg med färjeförbindelse till Själland nås genom ca en timmas bussfärd.

Halmstad byggdes av danskarna och är rik på historiska sevärdheter. Här finns bl.a. renässansslottet som byggdes under 1600-talet, stadsporten Norre port och flera medeltida korsvirkeshus. Skulpturerna Europa och tjuren av Carl Milles och Kvinnohuvud av Pablo Picasso är båda del av den offentliga konsten i staden. Genom en stadsvandring med en kunnig lokalguide lär vi oss mer om Halmstads spännande historia.

Norr om Halmstad ligger Wapnö Gård som under 20 år utvecklat ett eget ekologiskt kretslopp. Här erbjuds guidade visningar, en rad smakupplevelser och flera gånger om året arrangeras egna mässor. Wapnö Gård har bl.a. också ett eget mejeri och ett bryggeri. I Kvibille norr Halmstad har det tillverkats ost i över 100 år. På anrika Kvibille Gästgivaregård mitt i byn finns en ostbod med ett utbud av klassiska ostar och lokalt producerade osttillbehör.

En resa till Halmstad och Tylösand kan även göras med ett aktivt tema. Den kända Prins Bertils stig passerar vårt hotell och leder in till slottet i centrum. Genom att promenera hela eller delar av den kustnära stigen som följer havet går det uppleva allt från sandstrand och strandskog till klippor och fiskevikar. Även den populära Kattegattleden som utsågs till årets cykelled i Europa 2018 passerar Tylösand och det är möjligt att mot tillägg hyra cyklar för en eller ett par utflyktsdagar på cykel.

Konceptet Månadens resa
Helt nya resmål eller en klassiker som välförtjänt har fått ny kostym – varje månad presenterar vi ett nytt reseförslag med etiketten Månadens resa.  Anmäl dig till våra nyhetsbrev så får du Månadens resa direkt i inkorgen framöver. Sommarstaden Halmstad & Tylösand var Månadens resa mars 2020. Se också:

Februari: Vin & vandring längs Skåneleden
Januari: Stavanger med blomsterparken Flor & Fjaere

Fler Månadens resa från 2020
The Queens’ Sandringham & East Anglia

Kaliningrad med Kuriska näset & Gdansk
Nordfjord med Vestkapp & Hjörundfjorden
Livsnjutarnas Istrien
Dresden med Elbe & Sachsiska Schweiz
Svenska slott & trädgårdar
Strövtåg i Dalarna med Rättvik & Tällberg
Småland med Glasriket
Norges fjäll, fjordar & glaciärer
Stockholms konst & kulturskatter

Prisexempel

  • 2 x övernattning inkl. halvpension på Tylebäck Hotell & Konferens
  • historisk stadsvandring med lokalguide i Halmstad, ca 1,5 timma
  • rundvisning på Wapnö Gård
  • kaffe/te och två smörgåsar på Kvibille Gästgivaregård och besök i ostboden
Nettopris/person i dubbelrum 1/4–31/10 2021
Skicka förfrågan